Antena 3 CNN Actualitate Locale Zeci de refugiaţi ucraineni învață limba română la cea mai mare bibliotecă din Galați

Zeci de refugiaţi ucraineni învață limba română la cea mai mare bibliotecă din Galați

Zeci de refugiați din Ucraina învață limba română la cea mai mare bibliotecă din orașul Galați. În plus, copiii care fac cursuri online cu profesorii din Ucraina sunt primiți la biblioteca gălățeană pentru a utiliza computerele și imprimantele.

Zeci de refugiaţi ucraineni învață limba română la cea mai mare bibliotecă din Galați
Sursa foto: Arhivă Antena 3
de Claudia Popovici    |    23 Mar 2022   •   19:07

Aproximativ 30 de persoane, copii și adulți, participă la cursurile gratuite de la Biblioteca Județeană V.A.Urechia. Ei învață cuvintele de bază astfel încât să se poată descurca în România.

Cursurile sunt susținute de o profesoară care vorbește și limba ucraineană.

În plus, copiii care participă la cursurile online organizate de Ministerul Educației din Ucraina pot utiliza infrastructura bibliotecii gălățene.

„Biblioteca (sediul central și filiale) pune gratuit la dispoziția acestor persoane, aflate într-un moment trist și nefericit din viața lor, spații în care pot face diferite activități educative, calculatoare pe care le pot folosi pentru școala online și nu numai, xerox și imprimare gratuită, vizionare de filme și desene animate 3D, dar și consultarea, la Sala de Lectură, a unor dicționare și cărți scrise în limba ucraineană, din colecțiile Bibliotecii”, au anunțat reprezentanții Bibliotecii V.A.Urechia.

În paralel, cei de la biblioteca gălățeană organizează o colectă de cărți de colorat, carioci, creioane, blocuri de desen și manuale de colorat pentru refugiați. Copiii vor primi și planșe didactice cu expresii uzuale și cuvinte în limbile română și ucraineană.

×
Subiecte în articol: biblioteca Galați limba romana
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close