Antena 3 CNN Actualitate Locale 20.000 de pelerini, noapte albă la mănăstirea Nicula. Icoana Maicii Domnului a fost scoasă spre închinare

20.000 de pelerini, noapte albă la mănăstirea Nicula. Icoana Maicii Domnului a fost scoasă spre închinare

Zeci de mii de credincioşi sunt prezenţi la Mănăstirea Nicula pentru a se ruga la icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni. Este cel mai mare pelerinaj al verii.

20.000 de pelerini, noapte albă la mănăstirea Nicula. Icoana Maicii Domnului a fost scoasă spre închinare
de Ovidiu Stan    |    14 Aug 2022   •   23:40

Update 23:00 20.000 de pelerini fac noapte albă la mănăstirea Nicula. Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost scoasă afară pentru ca oamenii veniţi din toată ţara să se poată închina. Până la miezul nopţii întreaga zonă răsună de acordurile Prohodului Maicii, pentru ca mai apoi să se săvârşească slujba şi procesiunea Icoanei. Rugăciunile privegherii continuă până în zori.

 

Update 18:30 Meteorologii au emis duminică după-amiaza o avertizare Cod roșu de ploi valabilă în județul Cluj. A fost rupere de nori pe dealul de la Nicula, acolo unde încă de ieri pelerinii au venit să se roage la mănăstire, conform tradiţiei anuale de Sfânta Maria. Din cauza condiţiilor meteo slujba a fost întreruptă, iar oamenii s-au adăpostit sub umbrele şi folii de plastic.

Update: A început cel mai mare pelerinaj al verii! 20.000 de credincioşi din toate colţurile ţării au venit la Mânăstirea Nicula pentru a se ruga la icoana Maicii.

Voluntarii au pregătit 5.000 de porţii de mâncare pentru cei care au ajuns flămânzi la lăcașul de cult din Ardeal.

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este importantă peste tot în lumea creștină, dar pentru transilvăneni are o profunzime aparte.

Zeci de mii de pelerini sunt așteptați astăzi la Mănăstirea Nicula pentru a se ruga la icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni.

Oamenii vor rămâne aici pana luni, unde se vor ruga în linişte.

Aceștia spun că se roagă pentru sănătate, liniște și pace. Fiecare credincios are povestea sa și cu mare credința și evlavie se închină la icoană.


Aici, la mănăstire, se află icoana pictată în anul 1681 și care în 1699 ar fi lăcrimat potrivit unor experți austrieci, care au examinat-o.

Credincioșii au venit  încă de joi și s-au instalat cu corturile sau în zonele apropiate și se roagă la icoana Maicii.

La Mănăstirea Nicula sunt pregătiți 25 de preoți pentru spovedanie și 3 preoți pentru împărtășanie, iar la sjuba de duminică și luni va participa Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului.

Ca în fiecare an se vor da sarmale credincioșilor.

Procesiunea va începe de la ora 12, de la Biserica Sfântul Nicolae, din parcul central al orașului Gherla și va continua pe jos până la biserica de lemn din incinta Mănăstirii Nicula.

Procesiunea va fi condusă de către IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, însoțit de PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, și de PS Macarie, Episcop-vicar de Ruse.

De la ora 18.00, pe altarul de vară al Mănăstirii va fi săvârșită slujba Vecerniei Mari și a Litiei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă din biserică și va fi săvârșită Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului.

Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiunea icoanei, în jurul orei 00.00.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close