Antena 3 CNN Actualitate Locale Ziua Națională. Câți oameni au ieșit la Iași de Ziua Națională a României

Ziua Națională. Câți oameni au ieșit la Iași de Ziua Națională a României

Ziua Națională. Câți oameni au ieșit la Iași de Ziua Națională a României
01 Dec 2017   •   12:55

Ziua Națională Aproximativ 10.000 de persoane au ignorat ploaia şi au ieşit din case pentru a veni în centrul Iaşiului să ia parte la manifestările organizate de municipalitate de Ziua Naţională.

Ziua Națională Cu acest prilej, la Iaşi a fost organizat un spectacol folcloric urmat de un ceremonial militar şi religios, urmat de discursurile oficialităţilor şi ale unor reprezentanţi ai mediului academic şi nu numai.

Ziua Națională Prefectul judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, a transmis ieşenilor veniţi în faţa Palatului Culturii mesajul premierului Mihai Tudose.

Ziua Națională În discursul său, primarul Mihai Chirica a declarat că România de azi are nevoie de "oameni, oameni de stat, oameni care au verticalitate, oameni care în fiecare zi se gândesc la binele românilor".

Ziua Națională "După 30 de ani de la frumosul moment din 1989, scris înainte tot la Iaşi, pe 14 decembrie, suntem puşi în situaţia de a ne întreba care este destinul nostru, cum ne vom regăsi peste 100 de ani, cum va fi România de astăzi atunci, care sunt oamenii care pot să ţie frâiele acestei ţări şi să o ducă până atunci, ce generaţie se va naşte pentru a se jertfi pentru demnitatea acestui stat. Sunt întrebări grele, iar astăzi fără răspuns. Pentru românii care ne reprezintă cu cinste peste tot trebuie să luptăm, să ne jertfim, chiar dacă va trebui să ne dăm ultima suflare atunci când va fi cazul. Pentru ei merită să credem într-o Românie demnă, într-o Românie puternică. Trăiască România! Trăiască românii de peste tot în lume! Trăiască ieşenii! Trăiască Iaşiul cel mult iubit!", a spus primarul Mihai Chirica.

Ziua Națională La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a declarat că "Ziua Marii Uniri este prin ea însăşi un apel la unitate, solidaritate şi mândrie naţională".

Ziua Națională "Cred că, uitându-ne înapoi, la veacul ce a trecut, avem de ce să fim mândri de menirea noastră ca naţiune. Astăzi, cele trei culori ale statului nostru ocupă cerul, inimile bat în acelaşi ritm, iar vocile devin un singur imn: "Deşteaptă-te, române!". A sosit vremea ca fiecare dintre noi să ne întoarcem inima şi cugetul spre ţară. De aici şi-au tras seva, de-a lungul veacurilor, rânduri nesfârşite de eroi. De aici s-au rănit cu dragoste de ţară generaţii de români. Tot de aici vor răsădi mlădiţele de mâine ale neamului nostru. Să nu ne înstrăinăm limba, să nu ne înstrăinăm pământul, să nu ne înstrăinăm fiinţa. Numai aşa, peste 2.000 de ani, în acest loc se va vorbi româneşte şi despre Ziua Naţională", a afirmat Maricel Popa.

Ziua Națională Momentul a fost urmat de o paradă militară la care au luat parte forţele armate, ale jandarmeriei, poliţiei, ISU şi SMURD. Totodată, a fost prezentată şi tehnica din dotare. În cadrul aceleiaşi ceremonii au fost depuse coroane de flori la monumentul eroilor.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Iași 1 Decembrie
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close