Antena 3 CNN Actualitate Carantină în România. Locuitorii din această localitate au voie să iasă doar cu declarație pe propria răspundere! Zona este păzită de MAI

Carantină în România. Locuitorii din această localitate au voie să iasă doar cu declarație pe propria răspundere! Zona este păzită de MAI

Comuna Cuca din județul Galați, a intrat, joi, în carantină pentru 14 zile, după ce rata de infectare a ajuns la 4,74 la mia de locuitori. Zona este păzită de forțe MAI, iar intrarea și ieșirea din comună se realizează doar în anumite condiții, prin filtre MAI.

Carantină în România. Locuitorii din această localitate au voie să iasă doar cu declarație pe propria răspundere! Zona este păzită de MAI
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    08 Oct 2020   •   10:45

Direcția de Sănătate Publică Galați a informat Comitetul Județean de Urgență că rata de infectare în comuna Cuca este de 4,74 la mia de locuitori, astfel că, la solicitarea CJSU Galați, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a emis ordinul de instituire a carantinei asupra comunei, începând de joi, de la ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile.

Alimentele, medicamentele și bunurile de strictă necesitate vor fi livrate de voluntari

Potrivit ordinului, este permisă intrarea și ieșirea pentru mijloacele de transport auto destinate transportului călătorilor/de marfă, fără oprire, care se deplasează în alte localități decât cea carantinată, având ca itinerarii: DN 24 D Galați - Bârlad; DJ 255 Rediu - Cuca - intersecție cu DN 24 D; DJ 255 Fârțănești - Cuca - intersecție cu DN 24 D.

Transportul de marfă, materii prime sau alimente pentru populație se va face pe baza documentelor justificative, care să indice scopul și destinația transportului.

Alimentele, medicamentele și bunurile de strictă necesitate vor fi livrate de voluntari, pe baza unei adeverințe eliberate de către Primăria Cuca.

Persoanele din localitate, care desfășoară activități agricole vor completa declarația pe proprie răspundere

Din/în zona carantinată este permisă ieșirea, respectiv intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, sanitar-veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor, transporturilor și activităților cu caracter religios, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale.

Toți cei care părăsesc zona carantinată vor prezenta autorităților legitimația de serviciu

Toți cei care părăsesc zona carantinată vor prezenta autorităților legitimația de serviciu (valabilă pentru instituțiile bugetare) sau adeverința de salariat eliberată de angajator, ștampilată și semnată de către acesta (valabilă pentru celelalte categorii), ori după caz, declarația pe proprie răspundere.

Potrivit hotărârii, în toate spațiile publice, atât cele interioare cât și cele exterioare, este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

În toate spațiile publice, atât cele interioare cât și cele exterioare, este obligatorie purtarea măștii de protecție

Intrarea-ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitatea carantinată se va face doar prin filtrele instituite de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Se va interzice cu desăvârșire deplasarea persoanelor aflate în izolare / carantină în afara domiciliului, reședinței, ori adresei declarate pentru izolare/carantină în comuna Cuca. Monitorizarea respectării acestei măsuri se va face permanent prin structurile MAI, în baza Planului integrat de acțiune, elaborate de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați.

Circulația oamenilor din comună și a vehiculelor este interzisă în intervalul orar 22.00 - 06.00

Circulația oamenilor din comună și a vehiculelor este interzisă în intervalul orar 22.00 - 06.00, cu excepția bolnavilor cronici aflați în evidențele unităților sanitare, a femeilor gravide, a urgențelor medicale și a vehiculelor aflate în tranzit.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Galați cuca carantină
Parteneri
Bani de la stat pentru români! Condiţia pentru 1.500 de lei în fiecare lună
x close