Antena 3 CNN Actualitate Localitatea de lângă Bucureşti pentru care se prelungeşte carantina cu încă 14 zile

Localitatea de lângă Bucureşti pentru care se prelungeşte carantina cu încă 14 zile

Măsura de carantinare zonală se prelungeşte cu încă două săptămâni pentru comuna Ciorogârla din judeţul Ilfov. Măsura se prelungește cu 14 zile începând de marţi cu ora 05:30. De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 18 ianuarie 2021, a enumerat şi care sunt persoanele exceptate de la măsura carantinării.

Localitatea de lângă Bucureşti pentru care se prelungeşte carantina cu încă 14 zile
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    19 Ian 2021   •   07:00

''Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov și a avizului Institutului Național de Sănătate Publică, CJSU Ilfov a adoptat astăzi în ședință extraordinară Hotărârea nr. 5 din 18.01.2021, prin care s-a făcut propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla, propunere înaintată catre Departamentul pentru Situații de Urgență. Șeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul nr. 6230 din 18.01.2021 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, județul Ilfov.

Măsura este valailă până la data de 02.02.2021 ora 5:30

Conform OSDSU nr. 6230 din 18.01.2021, măsura se prelungește începând cu data de 19.01.2021, ora 05:30, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 02.02.2021 ora 5:30.        

Pentru măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent în zonă sau care tranzitează zona, vă rugăm să consultați Ordinul Șefului DSU.

Pentru modelele de adeverință de la angajator/declarație pe proprie răspundere sau pentru a consulta Hotărârile CJSU Ilfov și Ordinele Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, puteți accesa, de asemenea, pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/

Care sunt persoanele exceptate de la măsura carantinării:

''Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de astăzi, 18 ianuarie 2021, Hotărârea numărul 4.

Cele mai importante prevederi din această hotărâre sunt următoarele:

 Instituirea excepției de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză. Același regim se aplică și în cazul persoanei care este contact direct cu o persoană pozitivă, dacă momentul contactului a fost la mai mult de 10 zile de la vaccinarea cu a doua doză;

Instituirea posibilității ca și persoanele care sunt contact direct cu un pacient pozitiv cu virusul SARS-COV-2 să iasă din carantină în ziua a 10-a, dacă efectuează un test în a 8-a zi, rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică;

Persoanelor care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord li se aplică excepțiile de la măsura carantinei stipulate în Hotărârea numărul 1/2021 și Hotărârea numărul 3/2021, dar și excepția de la carantinare în cazul în care au fost depistate pozitiv la testul COVID-19, dacă au trecut mai mult de 14 zile de la data confirmării, dar nu mai mult de 90 de zile de la acest moment.

De asemenea, și pentru persoanele care intră în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord poate fi analizată suspendarea temporara a măsurii de carantină, la fel ca pentru persoanele care sosesc în România din celelalte state aflate pe lista de risc epidemiologic, pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare (ex: afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică - în program de hemodializă), ș.a.m.d.

 Persoanele care vin din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și sunt exceptate de la măsura carantinării, respectiv persoanele vaccinate sau cele care au fost confirmate cu SARS-COV-2 și sunt în perioada cuprinsă între 14 și 90 de zile de la momentul confirmării, nu trebuie să prezinte rezultatul testului COVID-19 la intrarea în România.

 Aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România, listă valabilă începând cu data 19.01.2021, ora 0:00.

Pentru a consulta integral Hotărârea CNSU nr. 4 din 18.01.2021 și Anexa - Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, vă rugăm să accesați pagina de internet a Ministerului Afacerilor Interne, secțiunea Informații publice -- Utile -- STAREA DE ALERTĂ: https://www.mai.gov.ro/utile/'', potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului.

×
Subiecte în articol: carantină ciorogarla Ilfov
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close