Antena 3 CNN Actualitate Record de 8,41 al incidenţei COVID! Localitatea Fântânele din Constanţa, în carantină de urgenţă

Record de 8,41 al incidenţei COVID! Localitatea Fântânele din Constanţa, în carantină de urgenţă

Localitatea Fântânele, din Constanţa, a intrat de joi după-amiaza în carantină, din cauza ratei mari a incidenței cumulate a cazurilor COVID, a anunţat Prefectura.

Record de 8,41 al incidenţei COVID! Localitatea Fântânele din Constanţa, în carantină de urgenţă
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    22 Oct 2020   •   16:15

În localitatea constănţeană Fântânele, rata incidenței cumulate a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 8,41 la mia de locuitori.

Astfel, potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanța, Departamentul pentru Situații de Urgență a emis ordinul care prevede carantinarea localității Fântânele, pentru următoarele 14 zile.

Fântânele, 14 zile în carantină

Mai precis, susțin reprezentanții Prefecturii, din populația totală de 1.664 de locuitori, până în acest moment au fost confirmate, în ultimele două săptămâni, 14 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

În acest context, carantinarea localității a intrat în vigoare la ora 14.00 și presupune, printre altele, limitarea la maximum a deplasării persoanelor, purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise și deschise, interzicerea evenimentelor private și a activității restaurantelor și cafenelelor, inclusiv a teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor; a sălilor de noroc, a cinematografelor și ale instituțiilor organizatoare de spectacole și/sau concerte.

De asemenea, slujbele religioase se vor putea ține doar în exteriorul clădirilor, cu prezența a maximum 20 de persoane.

Ce presupune măsura carantinării

"În arealul carantinat, este permisă intrarea/ieșirea pentru:

• Transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice, precum și aprovizionării populației;

• Persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor;

• Persoanele care locuiesc în zona carantinată și desfășoară activitate profesională în afara zonei carantinate;

• Persoanele care realizează activități agricole;

• Deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie, asistență pentru vârstnici, deces al unui membru în familie, etc.;

• Deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată;

• Urgențe medicale;

• Elevii care au domiciliul în zona carantinată, dar care urmează cursurile unor unități de învățământ din alte UAT-uri pentru care nu este dispusă măsura de carantină zonală", se arată în comunicatul Prefecturii Constanța.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close