Antena 3 CNN Actualitate Localităţile din România unde se ridică două puşcării nou nouţe

Localităţile din România unde se ridică două puşcării nou nouţe

Ministerul Justiţiei anunţă că au fost lansate licitaţiile pentru construcţia a două noi penitenciare.

Localităţile din România unde se ridică două puşcării nou nouţe
Sursa foto: Getty Images I Darrin Klimek
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Mai 2023   •   20:38

Ministerul Justiției a anunțat că a demarat procedurile de licitație pentru construcția a două penitenciare în localitățile Unguriu (județul Buzău) și Berceni (județul Prahova).

Această inițiativă are ca rezultat crearea a 1.900 de noi locuri de detenție.

Valoarea totală a investițiilor este estimată la 175 de milioane de euro, iar penitenciarele sunt planificate să fie funcționale într-un interval de aproximativ patru și respectiv cinci ani.

"Administraţia Naţională a Penitenciarelor, instituţie subordonată Ministerului Justiţiei, a lansat, în cursul acestei săptămâni, două licitaţii importante pentru construcţia de penitenciare.

Citește și: Deținutul periculos evadat din Penitenciarul Ploiești a fost prins! Unde l-au găsit polițiștii

Aceste proiecte fac parte din eforturile de modernizare a infrastructurii penitenciarelor din ţară şi au ca scop crearea de noi locuri de cazare pentru deţinuţi.

Cele două penitenciare vor fi construite în localităţile Unguriu şi Berceni şi vor beneficia de investiţii în valoare totală de 175 de milioane de euro”, a transmis, vineri, într-un comunicat de presă, ministerul.

Penitenciarul Unguriu, din judeţul Buzău, va fi configurat cu un regim deschis și semideschis și va dispune de un total de 900 de locuri de cazare. Estimările indică că bugetul necesar pentru construcție se ridică la 228 de milioane de lei (aproximativ 48 de milioane de euro).

Durata lucrărilor de construcție este estimată la patru ani, iar penitenciarul este planificat să fie funcțional în anul 2027.

Penitenciarul din Berceni, localizat în județul Prahova, va fi conceput ca un penitenciar de maximă siguranță, având un total de 1.000 de locuri de cazare și un regim închis. Bugetul estimat pentru acest proiect se ridică la 640 de milioane de lei (aproximativ 130 de milioane de euro). Lucrările de construcție sunt programate să se desfășoare pe o perioadă de cinci ani, iar finanțarea va proveni atât din surse externe, cât și din bugetul de stat.

Ambele proiecte sunt finanţate prin intermediul unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi vor contribui la crearea a 1.900 de locuri noi de detenţie în sistemul penitenciar din România.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close