Antena 3 CNN Actualitate Locotenentul care a protestat în Piaţa Universităţii candidează la Primăria Sibiu

Locotenentul care a protestat în Piaţa Universităţii candidează la Primăria Sibiu

Locotenentul care a protestat în Piaţa Universităţii candidează la Primăria Sibiu
Sursa foto: Foto: VideoNews
21 Apr 2012   •   19:47

Locotenentul în rezervă Alexandru Gheorghe, care a protestat în Piaţa Universităţii din Bucureşti în uniforma militară, şi-a anunţat intenţia de a candida ca independent la funcţia de primar al municipiului Sibiu, pe lista Partidului Naţional Democrat Creştin, informează Mediafax.

"Am fost cooptat la rugămintea unor profesori universitari, ofiţeri şi avocaţi să facem o echipă pentru Primăria Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu pe listele unui partid care nu a mai fost la putere, Partidul Naţional Democrat Creştin (PNCD). Eu am acceptat să candidez la funcţia de primar al Sibiului pe lista PNDC, ca independent, în sensul în care nu ne-a impus nimeni un program, iar programul îl facem noi. La CJ Sibiu va candida profesorul Cornel Lupu de la o facultate din Sibiu. Candidatura o să mi-o depun săptămâna viitoare", a spus Alexandru Gheorghe.
   
Acesta a precizat că va oferi în curând detalii despre programul său electoral şi a adăugat că a ales să candideze la Sibiu deoarece este originar din acest oraş, iar aici locuiesc şi membri ai familiei sale.
   
Alexandru Gheorghe şi-a facut apariţia, în ianuarie, îmbrăcat în uniformă militară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, cu declaraţii de susţinere la adresa protestatarilor, afirmând că "s-a săturat de batjocura din această ţară". El spunea că avea voie de la superiori să meargă doar până la Sibiu, însă a decis să ia trenul până la Bucureşti, asumându-şi toate consecinţele. La sfârşitul lunii februarie, Gheorghe Alexandru a fost trecut în rezervă printr-un ordin semnat de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.



×
Subiecte în articol: independent primar consiliul judetean
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close