Antena 3 CNN Actualitate Cum să păstrezi locuința caldă pe timp de iarnă

Cum să păstrezi locuința caldă pe timp de iarnă

Pe măsură ce temperaturile scad treptat, există câteva lucruri simple pe care le putem face pentru a ne încălzi în propriile locuințe.

Cum să păstrezi locuința caldă pe timp de iarnă
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Dec 2021   •   20:38

Trebuie să ne pregătim pentru zilele cu temperaturi foarte scăzute. Există modalități alternative de încălzire, astfel încât să putem reduce prețul facturilor la căldură.

Folosiți perdelele

Deschideți perdelele și lăsați lumina soarelui să intre în timpul zilei. Când se întunecă, trageți perdelele, care acționează ca un strat izolator și păstrează căldura în cameră.

Temperatura termostatului

Deși tendința este de a porni termostatul atunci când este rece, soluția este costisitoare pe termen lung. Fluctuațiile extreme de temperatură fac centrala să funcționeze mult mai greu decât ar trebui, ceea ce generează costuri.

Poziționarea canapelei

Poziționarea canapelei în fața caloriferului absoarbe căldura care ar putea să circule în casă. Prin îndepărtarea de calorifer, aerul cald poate circula liber. Același lucru este valabil și pentru perdele sau pentru uscarea hainelor.

Vechimea centralei

Dacă centrala are o vechime mai mare de 10 ani, poate fi timpul să o înlocuiți cu un model nou, mai eficient.

Covoare

Covoarele nu funcționează doar pentru a amenaja o cameră, dar fac și o treabă bună în menținerea unei temperaturi optime la picioare dacă aveți podea cu gresie sau lemn de esență tare.

Folie de aluminiu

Dacă aveți un calorifer atașat de un perete exterior, utilizați o folie de aluminiu în spatele caloriferului. Caracterul reflectorizant al foliei va împiedica căldura să dispară prin perete și, în schimb, o va reflecta înapoi în cameră.

Raft deasupra caloriferului

Agățarea unui raft deasupra caloriferului ajută la distribuirea mai uniformă a căldurii radiatorului. Raftul acționează ca un scut, împiedicând căldura să se ridice la tavan.

 

×
Subiecte în articol: căldură iarnă locuinta
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close