Antena 3 CNN Actualitate Locuinţa preşedintelui Pro Lex, Vasile Lincu, percheziţionată

Locuinţa preşedintelui Pro Lex, Vasile Lincu, percheziţionată

Locuinţa preşedintelui Pro Lex, Vasile Lincu, percheziţionată
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Mar 2011   •   14:38

Casa preşedintelui Pro Lex Vasile Lincu, care este şi sediul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor, este percheziţionată. Anchetatorii caută documente contabile şi acte de sindicat într-un dosar de fraudă. Percheziţia are loc în cadrul unui dosar de delapidare în valoare de 12 miliarde de lei vechi. Florin Vâlnei este anchetat şi el în acest caz.

Vasile Lincu a confirmat pentru Antena 3 că anchetatorii îi controlează locuinţa. Potrivit propriilor declaraţii, el este acuzat că a administrat banii sindicatului în perioada în care nu deţinea funcţia de preşedinte.

Lincu a precizat că într-unul dintre calculatoarele ridicate de anchetatori se află informaţii referitoare la implicare unui personaj important din PDL în corupţia din vămi.

„Vor să ridice serverul şi pot bloca activitatea sindicatului. Nu mi-au dat voie nici măcar să copiez baza de date cu membrii”, a declarat preşedintele Pro Lex. Liderul de sindicat a mai declarat că reprezentanţi ai Gărzii Financiare, ai ANAF şi ai ITM au mai făcut verificări dar nu au găsit nimic care să-l incrimineze.



"Astăzi, când să ies pe uşă, procurorii au venit la mine acasă, unde este şi sediul sindicatului, să caute documente contabile şi acte despre sindicat, dar eu nu am aceste acte acasă. Le pot prezenta, nu am nimic de ascuns", a spus Vasile Lincu, citat de Mediafax.

Liderul Pro Lex a refuzat să precizeze dacă această percheziţie are legătură cu acuzaţiile recente pe care le-a făcut legat de contrabanda din vămi şi despre identitatea "Reginei". Lincu a spus însă că deţine informaţii în acest sens pe care nu doreşte să le facă publice.

Vasile Lincu nu este singurul lider sindical anchetat de procurori. Şi
Florin Ilie Vîlnei este cercetat pentru însuşire de bani, iar Negoiţă Voinea, pentru înregistrare fictivă în gestiune a operaţiunilor.

 


×
Subiecte în articol: casa
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close