Antena 3 CNN Actualitate Locuitorii din Deveselu sunt pregătiţi să îi primească pe americani

Locuitorii din Deveselu sunt pregătiţi să îi primească pe americani

Locuitorii din Deveselu sunt pregătiţi să îi primească pe americani
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Mai 2011   •   20:52
De ieri, Deveselu nu mai e ce a fost! Dintr-o comună uitată de lume şi de autorităţi a devenit un punct strategic pe harta lumii.

Perspectiva unei investiţii de 400 de milioane de dolari a schimbat peste noapte imaginea localităţii din Oltenia. Şi priorităţile oamenilor care abia aşteaptă să vină americanii.

Piatra de temelie s-a pus ieri, în cadru oficial pe vechea pista de la unitatea militară. Construită în anii 50 cu ajutorul ruşilor, baza aviatică de la Deveselu se va transforma până în 2015 în scut NATO antirachetă.

Americanii plătesc tot. Pentru început, scutul întins pe 220 de hectare îi costă 400 de milioane de dolari. Apoi câte 20 de milioane de do­lari pe an, să îl ţină în funcţiune.

În materie de confort, deveselenii n-au prea multe de oferit. Uliţele sunt pietruite iar electricitate se opreşte la orice furtună. Localnicii sunt însă mereu bucuroşi de oaspeţi. Şi mai au o calitate: sunt poligloţi.

De când au venit americanii, edilul din Deveselu, nu mai are linişte. L-a sunat şi preşedintele să-i spună să fie atent. Un singur lucru i-a umbrit bucuria. La ceremonia de ieri a ratat ţinuta oficială.

Pentru Deveselu,lucrurile se mişcă şi pe internet. După ani de tăcere fii comunei trimit mesaje, pentru cei care au rezistat în comuna care datorită americanilor, va renaşte din propria cenuşă.
 





×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close