Antena 3 CNN Actualitate Locul din România unde nu s-a mai îmbolnăvit nimeni de COVID-19. Localitatea iese din carantină!

Locul din România unde nu s-a mai îmbolnăvit nimeni de COVID-19. Localitatea iese din carantină!

Localitatea Greci din judeţul Olt iese din carantină. Nu s-a mai înregistrat niciun caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în ultimele două săptămâni. Se va reveni la regimul normal de viaţă!

Locul din România unde nu s-a mai îmbolnăvit nimeni de COVID-19. Localitatea iese din carantină!
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    23 Aug 2020   •   19:20

Potrivit prefectului județului Olt, hotărârea de a carantina localitatea a fost luată după ce numărul persoanelor infectate cu SARS-COV2 a crescut.

Aceste măsuri au avut caracter temporar, pe o perioadă de 14 zile. Perioada se finalizează astăzi (duminică-n.r.). Se va reveni la regimul normal de viaţă. (...) Nu avem motive să prelungim această măsură de carantinare zonală întrucât numărul persoanelor pentru care s-a impus această măsură, prin evaluarea riscului de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV2, realizată de către DSP, nu a crescut”, a spus Florin Homorean.

Satul Greci are 937 de locuitori, iar 10 dintre localnici s-au îmbolnăvit de COVID-19, la începutul lunii august.

Localitatea a fost izolată 14 zile!

Timp de 14 zile, toate intrările şi ieşirile din sat au fost păzite de poliţişti şi jandarmi. Acces au avut doar cei care au lucrat, acolo sau în alte localităţi, şi au putut demonstra acest lucru, dar şi maşinile care le-au adus provizii localnicilor.

Adunările publice și private a fost interzise din 9 august 2020. Excepții:

Deplasarea din alte motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copiilor/membrilor de familie, îngrijirea unei/unui rude/afin sau persoană aflată în întreţinere, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi, decesul unui membru de familie sunt permise, precum și deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă. Și deplasarea pentru urgenţe medicale a fost posibilă.

În satul respectiv a fost obligatorie purtarea măștii de protecție, inclusiv în spațiile aflate în aer liber. Doar copiii care nu au împlinit încă 5 ani au putut să nu poarte masca.

×
Subiecte în articol: coronavirus izolare
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close