Antena 3 CNN Actualitate Locul unic din România unde poţi face safari. O atracție turistică cu aer curat şi peisaje de poveste

Locul unic din România unde poţi face safari. O atracție turistică cu aer curat şi peisaje de poveste

În România există locuri în care poți fi transpus într-un tărâm de basm unde legendele par că prind viață, mai ales atunci când sunt povestite de către localnici.

Locul unic din România unde poţi face safari. O atracție turistică cu aer curat şi peisaje de poveste
Sursa foto: Pexels.com
de Claudia Popovici    |    23 Oct 2022   •   16:00

Singurul loc din România în care poți să faci safari se află în inima Deltei Dunării. Vorbim de localitatea Caraorman situată la peste 300 km de Bucureşti, un loc de poveste mai puţin cunoscut de români.

Grindul Caraorman, situat între Sulina și Sfântul Gheorghe, oferă o imagine extrem de plăcută celor care ajung în zonă pentru a admira animalele sălbatice, în special a cailor fără stăpân.

Prima oprire a turului este în pădurea Caraorman, acolo unde se găsesc 102 stejari care au peste 500 de ani vechime, o parte din ei fiind incluși şi în patrimoniul UNESCO.

Pădurea Caraorman are liane ca în jungla amazoniană, viță de vie sălbatică, iederă sau hamei. Planetele cățărătoare sunt atât de extinse încât lumina soarelui pătrunde tot mai greu până la cele de la sol. De aceea şi numele de Pădurea Caraorman - un nume dat de turci și care se traduce prin pădurea neagră sau pădurea întunecată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cel mai spectaculos este stejarul îngenunchiat care seamănă foarte bine cu un om care stă în genunchi, ramurile sale fiind aplecate până aproape de pământ care au prins la rândul lor rădăcini.

Lângă el se află şi o copie a Mesei Tăcerii a lui Constantin Brâncuși, construită în urmă cu aproximativ 30 de ani. Tot aici găsim şi o fântână de unde oamenii pot bea apă proaspătă și rece.

În pădurea Caraorman turiștii pot fotografia iepuri, căprioare, vulpi, șacali, mistreți, pisici sălbatice sau câinii enot. 

De asemenea, pe cele două grinduri găsim şi cel mai mare depozit de nisip din Europa, care, potrivit localnicilor, s-a dezvoltat în ultimele secole.

Legenda Stejarului Îngenuncheat din Pădurea Caraorman

"Legenda spune că un turc s a îndrăgostit de o frumoasă zaporojanca de pe aceste meleaguri, ce urma sa fie mireasa unui viteaz cazac zaporojan , însă în noaptea nunții , turcul a furat fata și a fugit cu ea în Padurea Neagră .

Cazacul i-a urmărit și i-a prins . S-a dat o luptă pe viață și pe moarte. Turcul fiind învins, a fost pus să îngenuncheze si i s-a tăiat capul .

În locul în care turcul a îngenuncheat, a răsărit Stejarul Îngenuncheat, care a crescut cu ramurile culcate pe pământ. Ba mai mult, aceste ramuri au prins noi rădăcini.

Măreția naturii încă o data își spune cuvântul. Este surprinzător cum toată aceasta vegetație își duce traiul de sute de ani pe dune de nisip. Toți musafirii pleacă plăcut impresionați din acest târâm de basm", scrie Caraorman pe pagina de Facebook

Top 7activități pe care să le faci în Delta Dunării în orice anotimp

  • Plimbă-te barca pe canalele Dunării

Plimbările lente pe canalele din Delta Dunării sunt foarte relaxante și sănătoase. În plus, aerul aici este foarte curat și asta este important pentru organism. Se spune că natura este atât de relaxantă aici, încât uiți de toate. Comunicarea cu lumea naturii îți oferă posibilitatea de a te concentra asupra detaliilor fascinante și de a observa tot ce este în jur.

  • Relaxează-te pe plaja din Sfântu Gheorghe
  • Mănâncă preparate din pește 
  • Planifică excursii prin împrejurimi

Pădurea Caraorman, Pasul lui Păcală. Dacă treci cu barca prin acest loc din apropiere de Mila 23 și canalul Șontea, te simți ca în povești. Zona este liniștită și deosebit de bine cunoscută pentru farmecul ei aparte.

  • Bea-ți cafeaua înconjurat de stuf, apă și admirând rațele şi gâștele

La urma urmei, timpul în sânul naturii nu înseamnă altceva decât să uiți de probleme și să-ți redobândești acea liniște interioară, care îți menține starea de bine și sănătatea.

  • Fotografiază apusul şi bucură-te de spectacolul naturii

În Deltă poți trăi cele mai frumoase momente de răsărit și apus ale Soarelui. În această regiune, oriunde privești, ai ceva interesant de descoperit. Te vei delecta cu apusuri fermecătoare, cu imaginea unui curcubeu superb după ploaie, sau cu cerul înstelat noaptea.

  • Petrece timp de calitate cu familia şi cei dragi
×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close