Antena 3 CNN Actualitate Locurile din România în care vor fi construite două penitenciare, anul viitor. Anunțul ministrului Justiției

Locurile din România în care vor fi construite două penitenciare, anul viitor. Anunțul ministrului Justiției

Ministrul Justiției, Alina Gheorghiu, a anunțat că ministerul are suficienți bani, anul viitor, pentru a construi două penitenciare.

Locurile din România în care vor fi construite două penitenciare, anul viitor. Anunțul ministrului Justiției
Sursa foto: Profimedia Images
de Ioana Mircea    |    22 Dec 2023   •   23:21

Alina Gorghiu, ministrul Justiției a declarat, în această seară, că ministerul pe care îl conduce are bani suficienţi în bugetul pe anul viitor, în așa fel încât să se poată construi două penitenciare noi, precum şi mai multe sedii de instanţă.

De asemenea, potrivit ministrului, sunt bani prevăzuţi şi pentru onorariile avocaţilor din oficiu.

”Eu sunt un ministru care găseşte că bugetul este  bun pe 2024. Ne concentrăm să servim acest interes public prin actul de justiţie. Avem foarte multe investiţii în derulare, pentru că Ministerul Justiţiei se ocupă de sediile de instanţă, de dosarul electronic, se ocupă de multe lucruri care cred eu că aduc plus valoare la finalul zilei atunci când facem socoteala fiecare dintre noi”, a declarat Alina Gorghiu.

Citește și: Ministrul Justiției: "Ultimul fugar dintre condamnații în același dosar cu Darius Vâlcov a fost adus în țară"

Ministrul susține că în anul 2024 va începe construcţia a două noi penitenciare în România, la Buzău şi în Prahova.

”Avem proiecte mari de investiţii şi sper eu ca anul 2024 să însemne începerea proiectului de două penitenciare. Unul dintre aceste contracte l-am semnat deja la începutul lunii decembrie. Vorbesc de un nou penitenciar la Buzău şi sper să semnăm unul nou şi pentru Prahova.

Vom avea 3.000 de locuri noi modernizate în Sistemul Penitenciar. Statul român a plătit foarte mult pentru condiţiile din penitenciare. A trebuit, ca urmare a unor condamnări la CEDO să îmbunătăţim în mod accelerat aceste condiţii în penitenciare şi o facem ca să închidem automat şi problema fenomenului fugarilor”, a precizat Alina Gorghiu la TVR Info.

×
Subiecte în articol: ministrul Justitiei penitenciare
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close