Antena 3 Actualitate Peste 2.000 de locuri de muncă în străinătate, disponibile pentru români

Peste 2.000 de locuri de muncă în străinătate, disponibile pentru români

24 Dec 2015   •   09:40
Peste 2.000 de locuri de muncă în străinătate, disponibile pentru români
Sursa foto: Foto: Pixabay

Românii au la dispoziție, prin intermediul rețelei EURES România, 2.371 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European (SEE), cele mai multe joburi fiind oferite de angajatorii din Spania, potrivit datelor furnizate de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, transmite Agerpres.

Astfel, Spania caută 800 de muncitori necalificați în agricultură și un maseur, în timp ce Danemarca oferă 400 de locuri de muncă la cules de mazăre, iar Portugalia are disponibile tot 400 de locuri de muncă pentru culegători de zmeură.

Marea Britanie oferă 270 de locuri de muncă pentru îngrijitor persoane/infirmier (60), asistent medical (60), bucătar (50), îngrijitor persoane (40), asistent medical generalist (20), bucătar șef (20) și ajutor de bucătar (20).

Republica Cehă are nevoie de 182 de muncitori, respectiv 50 de lucrători în producție, 50 de operatori, 50 de șoferi transport marfă — internațional, 20 de muncitori în asamblare, 10 lucrători în prelucrarea lemnului, un analist IT service desk și un analist suport software.

În Germania, românii vor putea alege dintr-un număr de 173 de locuri de muncă: 50 pentru asistenți medicali generaliști, 20 pentru operatori mașini și centrale, 13 pentru bucătari, 11 pentru ospătari, 10 pentru barmani, 10 pentru persoane în gastronomia de sistem, 10 pentru agenți de securitate, 10 pentru agenți de pază, cinci pentru asistenți manager, cinci pentru electricieni industriali, patru pentru operatori mașini și instalații optice, trei pentru electromecanici, trei pentru lucrători în producție, două pentru mecanici industriali, două pentru tehnicieni sisteme de securitate (alarmă și supraveghere), două pentru mecatroniști, două pentru electricieni, unul pentru opticieni, unul pentru operatori CNC (strungar/frezor), unul pentru asamblor-montator (lucrător în producție), unul pentru tehnicieni fizică de laborator, unul pentru visual designer, unul pentru mecanici (mașini prelucrare cauciuc și mase plastice), unul pentru electroniști, unul pentru muncitori necalificați în domeniul prelucrării metalelor, unul pentru vopsitori industriali, unul pentru mecanici auto (camioane) și unul pentru mecanici industriali.

Suedia oferă 87 de locuri de muncă, astfel: 20 — femeie de serviciu, 15 — vopsitor auto, 10 — dezvoltator software, 10 — mecanic auto, 10 — tinichigiu auto, șase — inginer testare software, cinci — dezvoltator software sisteme integrate, cinci — arhitect sisteme software, doi — specialist rețea transmisie Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP), unul — dezvoltator Java Script/Node.JS, unul — programator (securitatea rețelelor), unul — arhitect software, unul — dezvoltator Web Front-End.

Slovacia caută 30 de șoferi autocamion transport internațional, Polonia oferă 25 de locuri de muncă pentru consultant de călătorie (20), lăcătuș/sudor (trei), dezvoltator internet (unul) și PHP developer (programator aplicație) — unul.

Norvegia are libere două locuri de muncă pentru lucrători în târg, iar Belgia caută un proiectant construcții metalice.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close