Antena 3 CNN Actualitate Locuri de muncă pentru foști tineri instituționalizați, create prin fonduri europene

Locuri de muncă pentru foști tineri instituționalizați, create prin fonduri europene

Locuri de muncă pentru foști tineri instituționalizați, create prin fonduri europene
21 Noi 2014   •   21:17

Noi locuri de muncă pentru tineri de peste 18 ani care părăsesc sistemul instituționalizat de protecție a copilului vor fi create printr-un proiect din fonduri europene demarat de Fundația "Multimedia pentru democrație locală", informează AGERPRES.
"Rețeaua socială română de date" este un proiect demarat de Fundația "Multimedia pentru democrație locală" care își propune să realizeze, dezvolte și consolideze capacitatea a 12 structuri ale economiei sociale din șase regiuni de dezvoltare ale țării pentru crearea de noi locuri de muncă pentru foști tineri instituționalizați.

Cu o durată de un an, proiectul va avea ca finalitate creșterea incluziunii sociale, prevenirea excluziunii de pe piață muncii și sprijinirea integrării în muncă a grupurilor vulnerabile aflate într-o situație dezavantajată în ceea ce privește accesul la educație și la un loc de muncă.

Totodată, programul susține dezvoltarea serviciilor sociale integrate prin formarea personalului din sistemul de asistență socială. În plus, este promovată economia socială ca factor de integrare în societate a persoanelor care întâmpină dificultăți la angajare prin intermediul unor evenimente de diseminare.

 



×
Subiecte în articol: fonduri europene
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close