Antena 3 CNN Actualitate Medicii aleg deja cine trăiește și cine moare în România! Apelul disperat al unui tânăr: ”Nu mai sunt locuri, nu îl putem pierde pe Sorin!”

Medicii aleg deja cine trăiește și cine moare în România! Apelul disperat al unui tânăr: ”Nu mai sunt locuri, nu îl putem pierde pe Sorin!”

Bolnavii de COVID mor din cauză că nu mai sunt paturi libere la Terapie Intensivă. Suntem în situația în care s-au aflat sistemele medicale din vestul Europei, iar momentul în care se decide cine trăiește și cine moare a sosit.

Medicii aleg deja cine trăiește și cine moare în România! Apelul disperat al unui tânăr: ”Nu mai sunt locuri, nu îl putem pierde pe Sorin!”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    10 Noi 2020   •   08:05

Cel puțin șase pacienți au murit în Spitalul Victor Babeș din Timișoara din cauza lipsei de paturi de la ATI. Iar acest lucru a fost dezvăluit chiar de șeful secției de Boli Infecționase, Virgil Musta. 

În ciuda declarațiilor medicului, de partea cealaltă, premierul Ludovic Orban susține că sunt locuri libere la Terapie Intensivă și că nu vom ajunge vreodată în situația de a nu mai avea locuri în spitale. 

În acest timp, pe internet, a devenit viral apelul lansat din disperare de fratele unui bolnav de COVID-19. Omul roagă pe oricine știe vreun loc liber în țară la Terapie Intensivă, să îi dea de știre. 

„Nu este loc în țară deloc și nu știu încotro să apuc să vorbesc. I-a scăzut concentrația la 80%! Vă rog din suflet, dați share! Vă rog din suflet, întrebați în stânga și în dreapta! Vă rog, ajutați-ne! Sunteți o grămadă pe internet! În toată țara au zis că nu mai sunt locuri... nu îl putem pierde pe Sorin!”, este strigătul de disperare al lui Adi Boica.

Sorin Vasile Boica s-a îmbolnăvit la începutul lunii trecute iar starea sa s-a agravat. Cu ochii in lacrimi și cuprins de disperare, fratele său imploră pentru un loc la Terapie Intensivă. Însă nu există niciunul liber, o spune tot el. 

Șeful Secției de Boli Infecțioase din Timișoara, a dezvăluit că viața a cel puțin 6 pacienți din spitalul unde lucrează a atârnat tot de un loc la ATI. Însă nu a existat niciunul liber. Așa că toți s-au stins.

Suntem într-o situație dificilă. Terapia Intensivă deja de câteva zile nu mai are loc și pe secție avem cazuri foarte grave. S-a întâmplat ca în cursul zilei de ieri, până astăzi dimineață, să decedeze peste 6 persoane, toți cu forme foarte grave internate pe clinică, atât pe secția de Boli Infecțioase cât și Pneumofiziologie, și care în decursul gărzii s-au decompensat și nu am avut soluție pentru ele.

Premierul Ludovic Orban susține însă că această situație nu există. Nici nu poate fi vorba de atingerea capacității maxime în secțiile de Terapie Intensivă, declară premierul. 

Noi nu Vom ajunge în situația de a nu mai avea locuri în spitale. Suntem foarte departe de o astfel de situație. Și în secțiile de Terapie Intensivă, zona cea mai critică, suntem într-un progres permanent și creștem capacitatea. 

Totodată, premierul susține că limita spitalelor ar putea fi atinsă strict din cauza lipsei medicilor și nicidecum a paturilor.

În ciuda declarațiilor guvernanților, Sorin Boica, încă așteaptă să fie dus pe un pat la Terapie Intensivă. Este tată și este cunoscut în tot județul Sibiu pentru acțiunile caritabile în care s-a implicat. Face parte dintr-un program de voluntariat și a ajutat zeci de oameni săraci. 

Vasile Barbu, președintele Asociației Pacienților, confirmă informația potrivit căreia la ATI nu mai există paturi libere. 

Situația sesizată de medici, chiar și cea sesizată de mijloacele media, este reală. Nu mai sunt! Sunt localități, sunt județe, sunt arii în care nu există. Și pacienții trebuie duși la distanțe mari, foarte greu de transportat, nu este indicat transportul nici cu elicopterul, nici cu ambulanța de multe ori, pentru că pacienții sunt netransportabili. Este o situație reală!

×
Subiecte în articol: terapie intensiva ati
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close