Antena 3 CNN Actualitate 3.500 de locuri noi de parcare de reședință, în primele nouă luni ale anului, în Sectorul 6. Unde se lasă mașina pe bază de abonament

3.500 de locuri noi de parcare de reședință, în primele nouă luni ale anului, în Sectorul 6. Unde se lasă mașina pe bază de abonament

Nu mai puțin de 3.500 de locuri noi de parcare, de reședință, au fost amenajate de Primăria Sectorului 6, în perioada ianuarie-septembrie 2023. Pe lângă acestea, alte 268 sunt disponibile, pe timp de noapte, în parcări publice pe bază de abonament. Acestea sunt cu barieră și supravegheate video 24 de ore din 24.

3.500 de locuri noi de parcare de reședință, în primele nouă luni ale anului, în Sectorul 6. Unde se lasă mașina pe bază de abonament
Sursa foto: Primăria Sectorului 6 Bucureşti
de Georgiana Adam    |    16 Oct 2023   •   16:25

Locurile nou amenajate între blocuri au fost create prin reabilitarea sistemului rutier, a parcărilor vechi, majoritatea din pământ, ori prin resistematizarea circulației sau a demolării garajelor fără autorizație.

Astfel că, în ultimele nouă luni, Primăria Sectorului 6, prin Administrația Comercială Sector 6, a trasat și dat în folosință aproximativ 3.500 de locuri. Acestea s-au ocupat în funcție de ordinea depunerii cererilor, în aplicația parcari.adps6.ro.

[GAL layout="5"]

Parcări publice de noapte, cu 150 de lei pe lună

Alte 268 de locuri sunt disponibile, pe timp de noapte, în parcările publice amenajate: la Piața Drumul Taberei 1 și 2, la Piața Gorjului, Piața Crângași și pe strada Valea Lungă. Accesul se face controlat prin bariere, sistemele sunt prevăzute cu dispozitive de recunoaștere a numerelor de înmatriculare, iar parcările sunt supravegheate video.

Pe timp de zi, tariful este de 4 lei/oră, iar pe timp de noapte, în intervalul 19.00-8.00, abonamentul lunar este de 150 de lei/lună pentru persoane fizice și 200 de lei/lună pentru comercianți. Aceștia au amenajate 50 de locuri la Piața Drumul Taberei 2 și 3. Locurile sunt nenominale.

Plata pe timp de zi se face la parcometre, cash/card, iar abonamentele se achită direct la casieria Administrației Comerciale, din Șos. Virtuții nr. 148. Înscrierile pentru abonamente se fac în aplicația parcari.adps6.ro, la Secțiunea ”Parcare cu plată”. Aici se trimit scanate cartea de identitate, certificatul de înmatriculare și asigurarea auto.

Totodată, anul trecut și anul acesta, au fost retrasate 36.165 de locuri parcare de reședință din cele 49.365 existente în Sectorul 6. Iar acțiunea de marcare continuă.

370 de garaje au fost demolate

Nu mai puțin de 370 de garaje au fost desființate, în perioada 2021-2023. Nu aveau autorizație ori era expirată și ocupau domeniul public încă din anii '90. Ultimele 150 au fost demolate luna trecută, în Militari, pe Strada Arieșul Mare! Multe deveniseră depozite, service-uri, orice altceva decât garaje auto. Iar mașinile tot pe trotuar erau lăsate.

Pe aplasament, Primăria Sectorului 6 va demara lucrări de amenajare a unei parcări cu 246 de locuri auto, 100 pentru biciclete, spațiu verde, zone de relaxare. În felul acesta, se vor crea spații pentru parcare de reședință pentru cei care locuiesc în zonă și sunt în așteptare.

Primarul Ciprian Ciucu: "Civilizăm zona, asta facem: urbanism de reparație"

"Foarte mulți locatari din zonă m-au întrebat ce se întâmplă acolo, după ce am demolat cele 150 de garaje. Se întâmplă exact ceea ce am spus: facem locuri de parcare.

Total număr de locuri de parcare proiectate 246, din care 10 dotate cu stații pentru încărcarea autovehiculelor electrice și 11 locuri pentru persoane cu dizabilități;

Spațiu verde/zonă de relaxare, iluminat;

Două parcări de biciclete de câte 50 locuri fiecare.

Civilizăm zona, asta facem: urbanism de reparație", a transmis primarul Ciprian Ciucu.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close