Antena 3 CNN Actualitate Locurile de parcare, de două ori mai scumpe decât locuinţele

Locurile de parcare, de două ori mai scumpe decât locuinţele

Locurile de parcare, de două ori mai scumpe decât locuinţele
Sursa foto: Foto : 1235.ro
17 Apr 2011   •   21:00

Locurile de parcare sunt la mare preţ. Mai ales în ansamblurile rezidenţiale. Metrul pătrat e dublu decît cel locuit. Iar suma finală - o depăşeşte pe cea a maşinii. Şi 15.000 de euro cer dezvoltatorii. Şi nu lasă la preţ.

Epuizaţi de turele nesfârşite în căutarea unui loc de parcare, bucureştenii care se mută în blocurile noi plătesc mii de euro pentru a avea locul asigurat. Dezvoltatorii profită şi vând metrul pătrat de parcare mai scump decât cel de locuit.

Asta înseamnă că un metru pătrat costă 2.000 de euro. De două ori mai mult decât cel de locuit, care este 1.000 de euro.

Costul locului de parcare depăşeşte adesea chiar şi valoarea maşinii. Mai exact, e dublu, dacă autoturismul este de clasă mică sau medie şi a fost cumpărat la mâna a doua.

Există şi variante mai ieftine: pornesc de la 5.000 de euro, pentru un loc în faţa blocului.

Cei care nu-şi cumpără un loc de parcare îşi pot lăsa maşinile în spaţiile încă neocupate sau în zonele pentru vizitatori. Spaţiul este însă destul de limitat. În Capitală sunt înregistrate 1,3 milioane de maşini şi 250.000 de locuri de parcare. mai exact, pe un loc ar trebui să parcheze cinci maşini.

×
Subiecte în articol: locuri de parcare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close