Antena 3 CNN Actualitate Locurile de parcare din Bucureşti au devenit o afacere profitabilă

Locurile de parcare din Bucureşti au devenit o afacere profitabilă

Locurile de parcare din Bucureşti au devenit o afacere profitabilă
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Feb 2013   •   20:30

Locurile de parcare din Bucureşti sunt de 15 ani o mare afacere pentru cei descurcăreţi. O afacere ilegală, făcută la vedere. Băieţi fără scrupule îi şantajează pe cei care caută un loc de parcare, chiar sub nasul poliţiştilor. Angajaţii statului spun că tot ce pot face e să dea amenzi pe care nimeni nu le plăteşte. Aşa că, în final, ajung să-i lase pe parcangiii de ocazie să-şi vadă liniştiţi de treabă. Şi, din când în când, mai beau cu ei şi un suc.

Parcagii de ocazie nu se mai tem de nimic. Imaginile surprinse de reporterii Observator arată clar că poliţiştii nici măcar nu se mai sinchisesc să-i deranjeze. Iar cei care au nevoie de un loc de parcare în centrul Bucureştilor n-au altă soluţie: trebuie să plătească exact cât li se cere de particularii îndrăzneţi, dacă vor să nu-şi găsească maşinile distruse.

Jecmăneală se face uneori chiar sub nasul poliţiştilor.

Poliţia locală spune că, potrivit legii, tot ce poate face e să-i amendeze pe parcagii îndrăzneţi. Dar, e apă de ploaie. Astfel, banii nu ajung nici la bugetul primăriei şi nici nu rămân în buzunarul cetăţeanului.

De 15 ani, aceeaşi poveste: o mână de băieţi cu tupeu îi scutură de bani pe şoferi, în vreme ce poliţia se plânge că legea e prea indulgentă, iar autorităţile nu se grăbesc să construiască parcări în centrul Capitalei.



×
Subiecte în articol: Capitală afaceri ilegal amenda politisti
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close