Antena 3 CNN Actualitate Locurile în care sunt trataţi elevii bolnavi, adevărate focare de INFECŢIE

Locurile în care sunt trataţi elevii bolnavi, adevărate focare de INFECŢIE

Locurile în care sunt trataţi elevii bolnavi, adevărate focare de INFECŢIE
Sursa foto: Foto:www.teara.govt.nz
01 Aug 2013   •   21:07
Majoritatea cabinetelor medicale şcolare din judeţul Vaslui sunt adevărate focare de infecţie pentru elevi. 22 din cele 25 de cabinete verificate de către autorităţi au fost sancţionate pentru nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare, relatează Mediafax.

Cabinetele şcolare verificate de către inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui funcţionează în condiţii total improprii din cauza nerespectării condiţiilor igienico-sanitare. Pe lângă spaţii subdimensionate şi dotate cu mobilier inadecvat, cabinetele şcolare au pardoselile degradate, nu au apă caldă şi nu dispun de lanţuri de frig pentru depozitarea vaccinurilor.

Inspectorii sanitari au mai descoperit că nu sunt respectate normele privind selectarea, colectarea şi transportul deşeurilor rezultate din activităţile medicale.

"În timpul controalelor, s-a constatat că aceste cabinete şcolare nu au asigurate dotările minime obligatorii cu materiale sanitare şi medicaţie conform baremului. Evident că toate aceste deficienţe constatate influenţează în mod direct desfăşurarea actului medical. De exemplu, faptul că pardoselile sunt degradate nu se poate realiza o dezinfecţie corectă a cabinetelor", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Inspectorii sanitari au aplicat 20 de avertismente şi două amenzi. DSP a stabilit şi grafice de conformare pentru remedierea deficienţelor, cu termen de rezolvare de până la 90 de zile.




 

 

×
Subiecte în articol: elevi
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close