Antena 3 CNN Actualitate Logoul băncilor din România, folosit de hackeri pentru a trimite mesaje infectate cu malware. Avertismentul CERT-RO

Logoul băncilor din România, folosit de hackeri pentru a trimite mesaje infectate cu malware. Avertismentul CERT-RO

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atrag atenția asupra mesajelor sau e-mail-urilor trimise de hackeri, cu logoul băncilor din România, care sunt infectate cu malware.

Logoul băncilor din România, folosit de hackeri pentru a trimite mesaje infectate cu malware. Avertismentul CERT-RO
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    23 Sep 2021   •   17:42

„Verificați cu atenție sursa mesajului, iar atunci când nu sunteți siguri, verificați transmiterea lui cu expeditorul.

Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputație și încearcă să impersoneze compania în relația cu clienții ei. În exemplul de mai jos aveți o mostră de e-mail trimis de o adresă compromisă de atacatori, care pretinde a fi de la Banca Transilvania. Scopul final era infectarea utilizatorului cu malware, dacă acesta accesa link-ul din mesaj”, arată CERT-RO.

Astfel de atacuri urmăresc infectarea dispozitivului cu software malițios care extrage date despre utilizator, în special date financiar-bancare, precum date de card sau credențiale de autentificare la servicii de internet banking, transmite Mediafax.
 

×
Subiecte în articol: atac hacker banca
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close