Antena 3 Actualitate Logoul băncilor din România, folosit de hackeri pentru a trimite mesaje infectate cu malware. Avertismentul CERT-RO

Logoul băncilor din România, folosit de hackeri pentru a trimite mesaje infectate cu malware. Avertismentul CERT-RO

de Adelina Miron    |    23 Sep 2021   •   17:42
Logoul băncilor din România, folosit de hackeri pentru a trimite mesaje infectate cu malware. Avertismentul CERT-RO
Sursa foto: Pixabay

Specialiştii Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atrag atenția asupra mesajelor sau e-mail-urilor trimise de hackeri, cu logoul băncilor din România, care sunt infectate cu malware.

„Verificați cu atenție sursa mesajului, iar atunci când nu sunteți siguri, verificați transmiterea lui cu expeditorul.

Infractorii cibernetici se folosesc mereu de identitatea vizuală a brandurilor cu reputație și încearcă să impersoneze compania în relația cu clienții ei. În exemplul de mai jos aveți o mostră de e-mail trimis de o adresă compromisă de atacatori, care pretinde a fi de la Banca Transilvania. Scopul final era infectarea utilizatorului cu malware, dacă acesta accesa link-ul din mesaj”, arată CERT-RO.

Astfel de atacuri urmăresc infectarea dispozitivului cu software malițios care extrage date despre utilizator, în special date financiar-bancare, precum date de card sau credențiale de autentificare la servicii de internet banking, transmite Mediafax.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close