Antena 3 CNN Actualitate Lovitură cruntă pentru procurorul general. Augustin Lazăr, vizat de un dosar penal

Lovitură cruntă pentru procurorul general. Augustin Lazăr, vizat de un dosar penal

Lovitură cruntă pentru procurorul general. Augustin Lazăr, vizat de un dosar penal
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Feb 2019   •   16:19

Secția pentru investigarea magistraților a început urmărirea penală împotriva autorilor comunicatului Parchetului General din ianuarie 2017, comunicat în care se mințea public despre împrejurările aducerii în țară a fugarului Nicolae Popa.

În acest dosar e vizat și Augustin Lazăr, procurorul general al României.

Vorbim de infracțiuni de favorizare a făptuitorului și de asemenea fals în declarații. Kovesi a susținut în nenumărate rânduri spunând că în 2017 a existat un dosar penal tocmai cu privire la aducerea în țară a lui Nicolae Popa, lucru neadevărat.

Asta pentru că, la acel timp, Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la toate înregistrările  și declarațiile făcute de Sebastian Ghiță și au început urmărirea penală pentru abuz în serviciu.

La vremea respectivă, Parchetul General a dat un comunicat de presă în care susținea că dosarul deschis strict pe aducerea în țară a lui Nicolae Popa a fost clasat fiindcă Poliția Română a plătit totul.

Cei care avizează comunicatele de presă sunt șefii parchetelor, în acest caz fiind chiar Augustin Lazăr. Comunicatul nu era real întrucât dosarul n-a existat în 2017.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close