Antena 3 CNN Actualitate Lovitură de teatru: Ancheta PÎCCJ cu privire la intervenţia jandarmilor la miting ar încălca dispozițiile legale

Lovitură de teatru: Ancheta PÎCCJ cu privire la intervenţia jandarmilor la miting ar încălca dispozițiile legale

Lovitură de teatru: Ancheta PÎCCJ cu privire la intervenţia jandarmilor la miting ar încălca dispozițiile legale
21 Aug 2018   •   19:15

Parchetul General a anunţat în urmă cu o săptămână că a preluat ancheta privind intervenția jandarmilor, precizând că se dorește investigarea unitara a cauzei, existând plângeri pe numele ministrului de interne, al prefectului și al conducerii Jandarmeriei. Ancheta se desfăşoară însă cu încălcarea unui ordin al procurorului general, ceea ce reprezintă abatere disciplinară, în sensul Legii 303/2004, potrivit unor surse judiciare.

Fostul procuror general Tiberiu Niţu a semnat, pe 15 decembrie 2015, ordonul nr. 387 privind preluarea cauzelor în temeiul dispoziţiilor art. 325 din Codul de procedură penală. Articolul 6, alin. (2) prevede că "Nu se pot efectua acte de urmărire penală prin delegarea procurorilor din cadrul parchetului de la care s-a dispus preluarea."

Potrivit unor surse judiciare, dosarul intervenţiei jandarmilor la mitingul din 10 august este instrumentat şi de procurori aflaţi tocmai în situaţia descrisă în Ordinul 387: sunt delegaţi la Secţia militară a PÎCCJ de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Adică de la parchetul de unde a fost preluat dosarul, la parchetul care a preluat dosarul, scrie stiripesurse.ro.

×
Subiecte în articol: ancheta miting protest interventie jandarmi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close