Antena 3 CNN Actualitate Lovitură de teatru. Bruxelles cere noi protocoale în Justiție

Lovitură de teatru. Bruxelles cere noi protocoale în Justiție

Lovitură de teatru. Bruxelles cere noi protocoale în Justiție
23 Oct 2019   •   18:12

Propunere explozivă în raportul MCV dat publicității marți. Recomandarea de la Bruxelles este să se revină la acea colaborare între serviciile secrete și organele de urmărire penală, însă doar două domenii: terorismul și criminalitatea informatică.

”Acordurile de cooperare încheiate între instituțiile judiciare și Serviciul Român de Informații continuă să dezbine opinia publică. O decizie a Curții Constituționale a permis instanțelor să se ocupe de dosarele aflate pe rol și de cele viitoare, dar impactul real al acesteia este încă incert.

 Comisia nu poate decât să reafirme faptul că obiectivul urmărit ar trebui să fie asigurarea unui cadru în baza căruia serviciile de informații să fie supuse unui control democratic adecvat, infracțiunile să poată fi investigate și sancționate în mod eficace, cu respectarea deplină a drepturilor fundamentale, iar cetățenii să poată avea încredere în independența sistemului judiciar. 

Comisia își reiterează sugestia formulată anterior că experiența altor state membre ar putea fi utilă pentru crearea unui sistem mai robust de măsuri de supraveghere tehnica utilizate de organele de urmărire penală și de colaborare între serviciile de informații și organele de urmărire penală, care este esențială pentru anchetarea infracțiunilor grave, cum ar fi terorismul și criminalitatea informatică”, se arată în raportul MCV.

×
Subiecte în articol: raport MCV protocoale justitie
Parteneri
Euroins, mesaj important pentru clienți: ”Nu mai târziu!”
x close