x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

Exces de putere. Lovitură de teatru în dosarul ''Erata CCR''

de D.G.   •   22 Ian 2016   •   22:13
Exces de putere. Lovitură de teatru în dosarul ''Erata CCR'' 817
Adina Anghelescu Stancu a adresat mai multe întrebări Parchetului General privind dosarul ''Erata CCR''.

1. În ce stadiu se află acest dosar? S-a început urmărirea penală in personam? Cine sunt persoanele acuzate și ce calitate au?

2. Ce acte de urmărire penală au fost efectuate  până la această oră.

Adina Anghelescu a precizat, în ediția din această săptămână a emisiunii ''Exces de putere", că a adresat aceste întrebări în condițiile în care a trecut mai mult de un an de când s-a deschis acest dosar și nu au mai apărut informații noi.

Aceasta s-a declarat surprinsă să afle că, deși nu s-a deschis in personam, ancheta s-a extins în ceea ce privește două infracțiuni extrem de grave la nivelul unei instituții cum e Curtea Constituțonală: fals intelectual și uz de fals.

"Există indicii că acest fals intelectual s-a savârșit și că s-a și uzat de el. S-ar putea ca în curând și cei care au fost audiați ca martori s-ar putea să devină suspecți'' a spus Adina Anghelescu.

Iată în continuare datele furnizate de Parchetul General la solicitarea Adinei Anghelescu Stancu și a Oanei Zamfir:
''Miza acestui dosar nu este Băsescu, ci dacă din nou sistemul dă încă o dovadă de slăbiciune. Dacă acest dosar se finalizează cu condamnarea unor judecători ai Curții Constituționale pentru fals intelectual și uz de fals este o uriașă lovitură dată sistemului. Și eu mă uit la acest dosar cu foarte multă încredere și suspiciune, pentru că este testul că sistemul sparge în sfârșit blocada și anume că nu te poți atinge de niciuna dintre piesele grele - că e vorba de DNA, SRI, Curte Supremă, Curte Constituțională - care au stat zid în jurul lui Băsescu și regimului său în toți acești ani'', a spus Adrian Ursu.Potrivit senatorului PSD Șerban Nicolae, adresa Parchetului General e un semnal că ancheta în ''dosarul Eratei'' merge în direcția bună. 
''Am reținut din adresa de la Parchet, din punctul meu de vedere foarte bine articulată, faptul că s-au adunat, s-au conexat și o serie întreagă de alte plângeri, sesizări. Faptul că se merge înainte cu ancheta și extinderea care s-a produs acum 7 luni cu privire la două fapte noi mult mai concrete și mult mai ușor de determinat este un semnal bun - pentru că abuzul în serviciu este o chestiune în genere subiectivă, în timp ce la falsul intelectual lucrurile sunt mai ușor de determinat. E posibil ca ancheta să țină seama și de faptul că trei mandate se încheie , judecătorii CC, din punctul meu de vedere, în afara limitelor constituționale beneficiază de imunitate - de asta judecătorii Curții Constituționale au fost audiați ca martori'', a spus Nicolae.sati