Antena 3 CNN Actualitate Lovitură dură pentru DNA! 10 inculpați au fost achitați

Lovitură dură pentru DNA! 10 inculpați au fost achitați

Lovitură dură pentru DNA! 10 inculpați au fost achitați
Sursa foto: foto: Pixabay.com
22 Apr 2019   •   08:26

Lovitură dură primită de DNA. Magistraţii Curţii de Apel Timişoara i-au achitat în primă instanţă pe toţi cei zece inculpaţi în dosarul în care fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Popa a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie. 

Dosarul a fost unul cu răsunet, în care procurorii anticorupţie din Oradea au susţinut că, la Inspectoratul de Poliţie Bihor, se dau şpăgi pe bandă rulantă, inclusiv sub formă de cozonaci şi plăcinte. 

Magistraţii Curţii de Apel Timişoara i-au achitat pe fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Popa, dar şi pe ceilalţi nouă inculpaţi pe motiv că faptele de care erau acuzaţi ori nu sunt prevăzute de legea penală, ori nu au însemnat încălcarea legii. Printre cei acuzaţi de luare de mită a fost şi fostul şef al poliţiei Beiuş, Remus Indrei, care a povestit la Antena 3 despre abuzurile la care a fost supus în timpul anchetei de către procurorii de la DNA Oradea, conduşi de Ciprian Man. 

Dosarul a început de la denunţul unei persoane cercetate în altă cauză, care a declarat că le-ar fi dat mită lui Liviu Popa şi Remus Indrei mobilier şi materiale de construcţii în valoare de cinci mii de euro, în schimbul protecţiei. Alături de cei doi au fost acuzate alte şapte persoane din poliţie şi alte instituţii publice din Bihor, dar şi un judecător. Printre acestea s-a aflat şi Gheorghe Bat, fost şef al postului de Poliţie Pietroasa, care a murit înainte de începerea procesului. 

Remus Indrei, fostul șef al poliției Beiuş, consideră că întreg dosarul constituie o înscenare pusă la cale de fostul procuror şef al DNA Oradea, Ciprian Man. 

Liviu Popa, fostul şef al Poliţiei Române, şi judecătorul Ovidiu Galea au primit în acest dosar câte un avertisment pentru că ar fi ascuns în declaraţii faptul că fac parte din Masonerie.
 

×
Subiecte în articol: Timisoara inculpati judecata
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close