Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș în PNL. Orban, acuzat că "a vândut meciul". Avem numele celui care l-ar înlocui la șefia Camerei Deputaților

Scandal uriaș în PNL. Orban, acuzat că "a vândut meciul". Avem numele celui care l-ar înlocui la șefia Camerei Deputaților

După încheierea negocierilor pentru alcătuirea noului guvern și inclusiv pentru premierul care va fi propus de coaliția de centru-dreapta, negocieri care s-au încheiat vineri seara, părea că lucrurile s-au liniștit. Însă nu este deloc așa. După ce și-a luat rămas bun de la Dacian Cioloș, Dan Barna și Kelemen Hunor și a plecat de la Vila Lac, Ludovic Orban a trebuit să-i înfrunte pe contestatarii din partidul său.

Scandal uriaș în PNL. Orban, acuzat că "a vândut meciul". Avem numele celui care l-ar înlocui la șefia Camerei Deputaților
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    18 Dec 2020   •   22:45

"Cuțitele pe masă, nu doar vorbele spuse în aceste momente, ba încă și răscolirea unor acuzații care au fost făcute aproape transparent și public înainte de aceste negocieri, respectiv faptul că ar urma și niște dosare penale. Sunt încinse taberele mai ales împotriva lui Ludovic Orban și a negocierilor care au dus la obținerea funcției de președinte al Camerei Deputaților pentru el.

Ei bine, adversarii lui Ludovic Orban îl vor pe Robert Sighiartău în locul lui la șefia Camerei Deputaților", a spus Oana Zamfir.

"Sunt însă și alții care sunt foarte mulțumiți, pentru că vor prinde posturi ministeriale prin îndepărtarea unora care păreau de neclintit din fotoliile pe care le ocupau în vechea guvernare Orban", a spus, la rândul său, Adrian Ursu, la 'Exces de putere'.

În PNL, USR-PLUS, dar și în UDMR, în orele următoare, se vor reuni în ședințe forurile de conducere pentru a stabili cine vor fi titularii de portofolii câștigate la această împărțire. În aceste condiții, vom vedea dacă se răstoarnă negocierea făcută vineri seară de Ludovic Orban chiar împotriva lui.

Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au anunțat, vineri seara, cum se vor împarți ministerele, în urma negocierilor de la Vila Lac. Guvernul va avea doi vicepremieri și 18 ministere. Florin Cîțu este candidatul la funcția de premier și este susținut de cele trei formațiuni politice.

Președintele Senatului va fi un reprezentant al USR PLUS, iar cel al Camerei Deputaților unul al PNL. Guvernul va avea doi vicepremieri și 18 ministere, din care 9 vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, 6 ai USR PLUS și 3 ai UDMR.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban robert sighiartau
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close