Antena 3 CNN Actualitate Lovitură în instanţă pentru primarul Braşovului George Scripcaru. Rămâne sub control judiciar

Lovitură în instanţă pentru primarul Braşovului George Scripcaru. Rămâne sub control judiciar

Lovitură în instanţă pentru primarul Braşovului George Scripcaru. Rămâne sub control judiciar
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Noi 2016   •   23:55

Instanţa supremă a decis luni, definitiv, ca primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, să rămână sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru abuz în serviciu legat de atribuirea unui contract privind reţeaua de termoficare unei firme care nu îndeplinea condiţiile legale, precum şi pentru că ar fi luat mită 400.000 de lei de la administratorul societăţii.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins astfel, ca nefondată, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv, transmite news.ro.

Cererea de arestare preventivă a lui George Scripcaru fusese respinsă şi în 17 noiembrie, la Curtea de Apel Braşov, dar procurorii au contestat decizia la instanţa supremă.

Decizia instanţei supreme este definitivă, astfel că George Scripcaru, Călin Silviu Pop şi Mihai Ciprian David rămân sub control judiciar.

În acest dosar, procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată, la jumătatea lunii februarie, pe George Scripcaru, primar al municipiului Braşov din anul 2000, pentru acuzaţiile de abuz în serviciu, instigare la tentativă de abuz în serviciu şi luare de mită.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close