Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru Adrian Năstase. Ce au decis magistraţii în cazul său

Lovitură pentru Adrian Năstase. Ce au decis magistraţii în cazul său

Lovitură pentru Adrian Năstase. Ce au decis magistraţii în cazul său
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Oct 2012   •   09:57

Magistraţii au respins cererea lui Adrian Năstase de eliminare din pedeapsa cu închisoarea a celor şase zile petrecute la Spitalul Floreasca, unde fusese internat după tentativa de sinucidere. Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată de Năstase la Curtea de Apel, informează Mediafax.
   
"Perioada de spitalizare nu poate fi calculată ca executată dacă persoana condamnată îşi provoacă afecţiunile pentru care necesită internare", a spus, marţi, procurorul de şedinţă.

Procurorul a mai arătat că cererea lui Adrian Năstase este inadmisibilă deoarece nu are un temei juridic concret.
   
În replică, avocatul lui Adrian Năstase a spus că la momentul la care clientul său a încercat să se sinucidă avea în posesie ori el, ori membrii familiei sale cel puţin o copie a mandatului de executare a pedepsei emis de instanţă, asta însemnând că că de la acel moment ar fi început executarea condamnării.

Avocatul a arătat că de la acel moment Năstase a fost în permanenţă atât sub supravegherea poliţiştilor de la Serviciul Urmăriri din Poliţia Capitalei, cât şi a celor de la Direcţia de Reţinere şi Arest Preventiv.

Adrian Năstase a susţinut că este mai mult o chestiune de principiu solicitarea sa de a-i fi considerate ca efectuate zilele de spitalizare.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru  Preşedinţie din partea PSD.

În seara aceleiaşi zile, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian.








×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close