Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru băncile incorecte din România. Toţi românii cu card la acestea sunt vizaţi

Lovitură pentru băncile incorecte din România. Toţi românii cu card la acestea sunt vizaţi

Lovitură pentru băncile incorecte din România. Toţi românii cu card la acestea sunt vizaţi
Sursa foto: foto: Pixabay.com
11 Aug 2017   •   10:11

Pe masă cu un proiect de ordonanţă pentru modificare Codului Fiscal care vizează profiturile instituţiile financiare, premierul Mihai Tudose lansează un atac dur la băncile din România.

Mihai Tudose a comentat că unele instituţii bancare au dat dovadă de „o imaginaţie debordantă de a-şi extenaliza profiturile” şi le-a transmis că „a început cu vorba bună, să înţeleagă că perioada romantică a trecut”.

„Pe uşa lor scrie Bancă, nu Crucea Roşie. (...) Nu mai merge. Domnul ministru de Finanţe a avut o discuţie cu ei, eu am spus şi public că mai suntem răbdători un pic, dar a se înţelege răbdători la nivel de săptămână. Să îşi regândească strategia lor în România. (...) Chit că e secretul bancar,  eu o să îmi asum la un moment dat o să public nişte date. Repet, ştiu că o păţesc, dar o s-o fac. Ca să înţeleagă românii că, dacă lucrează cu banca aia, d-aia ne fură. Şi că avem, din 40 de bănci, 20 bune, 19 care îşi revin şi una care continuă să înţeleagă că e mai bună şi mai deşteaptă decât noi, românii. Să vedem, că poate nu e aşa. Nu ştiu cât mă deranjează că ne iau banii, dar parcă prea mă deranjează mai tare că ne consideră naivi că nu ne dăm seama ce fac”, a spus premierul la Antena 3.

Din datele Finanţelor, 31 din cele 46 de bănci din România au declarat că sunt în pierdere, neplătind impozit pe profit în ultimii cinci ani.

×
Subiecte în articol: mihai tudose
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close