Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru Guvern! Orban, Cîțu și Violeta Alexandru, dați în judecată de peste 7.000 de părinți

Lovitură pentru Guvern! Orban, Cîțu și Violeta Alexandru, dați în judecată de peste 7.000 de părinți

Peste 7.000 de părinți îi dau în judecată pe premier, pe ministrul Muncii și pe cel al Finanțelor pentru că refuză dublarea alocațiilor.

Lovitură pentru Guvern! Orban, Cîțu și Violeta Alexandru, dați în judecată de peste 7.000 de părinți
Sursa foto: Hepta
21 Iul 2020   •   16:20

Acțiunea civilă colectivă va fi deschisă săptămâna viitoare la Curtea de Apel București.

Ludovic Orban, Violeta Alexandru și Florin Cîțu vor fi dați în judecată de peste 7.000 de părinți

Curtea Constituțională a stabilit clar că Executivul nu va mai putea amâna dublarea alocațiilor. Acum, decizia este la șeful statului care are 20 de zile la dispoziție să promulge textul iar din acel moment copiii ar trebui să primească 300 de lei în loc de 150 de lei.

ALOCAȚII 2020. Orban: ”Nu există resursele financiare pentru a dubla alocațiile”

Lovitură pentru Guvern! Orban, Cîțu și Violeta Alexandru, dați în judecată de peste 7.000 de părinți

În două săptămâni vom soluționa această problemă (a creșterii alocațiilor cu 15% - n.red.). Este clar, sincer vă spun, că nu avem pisiblitatea să dublăm alocațiile. Am dublat alocațiile în 2019, la Legea bugetului. În momentul în care s-a adoptat legea nu erau prevăzute sursele de bani”, a spus, recent, Ludovic Orban.

Vom asigura o creștere a alocațiilor constantă. Probabil nu o să o facem deodată, vom găsi un mecanism de creștere a alocațiilor care să permită o creștere la un nivel așteptat într-o perioadă de timp”, a adăugat Ludovic Orban.

ALOCAȚII 2020. Varianta luată în calcul de Guvern: Creşterea alocaţiilor pentru copii cu 15% - surse

Alocaţiile vor creşte cu doar 15% din luna septembrie, conform unor surse guvernamentale, şi tot cu 15% ar urma să se majoreze şi punctul de pensie. 

Alocații 2020. Cu toate că avem o lege votată în Parlament, care spune că alocaţiile trebuie dublate din luna august, surse guvernamenatele au declarat pentru Antena 3, că, în cel mai bun caz, va fi o creştere de doar 15%, şi nu din august, ci de la 1 septembrie. 
 

×
Subiecte în articol: alocaţii parinti
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close