Antena 3 CNN Actualitate LOVITURĂ pentru Justiţia Română. Patru judecători au fost ARESTAŢI. Primeau mită de 15.000 de lei pe lună

LOVITURĂ pentru Justiţia Română. Patru judecători au fost ARESTAŢI. Primeau mită de 15.000 de lei pe lună

LOVITURĂ pentru Justiţia Română. Patru judecători au fost ARESTAŢI. Primeau mită de 15.000 de lei pe lună
de O.P.    |    20 Mai 2014   •   05:38

Justiţia română primeşte o nouă lovitură.Patru judecători de la Tribunalul Bucureşti şi-au petrecut noaptea în arest, sub acuzaţia de luare de mită. După ore întregi de audieri şi un aviz pozitiv din partea CSM, procurorii DNA au decis reţinerea lor şi cererea arestării preventive pentru 30 de zile. 

Acuzaţiile sunt extrem de grave. Anchetatorii spun că judecătorii au cerut şi primit între 10.000 şi 15.000 de lei pe lună pentru a interveni în mai multe dosare de insolvenţă.

Nu s-au mulţumit doar cu atât. Au cerut şi carne, făină, haine, cherestea şi obiecte vestimentare, mai spune DNA.

În momentul în care s-a trezit cu procurorii la poartă, unul dintre judecători a sărit gardul şi a fugit. S-a răzgândit câteva ore mai târziu şi a venit de bunăvoie la audieri.

Judecătorii Ion Stanciu, Ciprian Sorin Viziru, Mircea Moldovan şi Elena Rovenţa, au fost reţinuţi după ce Consiliul Superior al Magistraturii a avizat cererea procurorilor anticorupţie.

Potrivit anchetatorilor, cei patru judecători au cerut şi primit atât sume de bani - între 10.000 şi 15.000 de lei pe lună -, cât şi bunuri, de la carne şi făină la cherestea şi obiecte vestimentare.  Banii şi bunurile erau primite de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari.

Procurorii DNA, care trebuiau să le aducă la cunoştinţă celor patru învinuirile şi să-i ducă la audieri, nu au avut deloc o misiune uşoară. Unul dintre judecători a fugit din locuinţă sărind gardul. Într-un final, după mai multe ore, magistratul a venit singur la sediul DNA şi a spus că a fost la o plimbare.

Câteva ore mai târziu a fost reţinut împreună cu ceilalţi colegi şi dus în arestul Poliţiei Capitalei

Cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti au salarii între 6.000 şi 8.000 de lei pe lună. Cel mai înstărit dintre ei deţinând trei terenuri şi două case, iar ceilalţi, doar o maşină sau un sfert de teren şi o jumătate de casă.  

×
Subiecte în articol: mita
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close