Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Opt turnători rămân fără protecție

Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Opt turnători rămân fără protecție

Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Opt turnători rămân fără protecție
03 Iul 2017   •   21:20

Lovitură pentru Laura Codruța Kovesi! Curtea de Apel București dă o lovitură cumplită DNA prin faptul că cel care a fost șeful Comunității Naționale de Informații al lui Traian Băsescu, martor-denunțător, protejat de șefa DNA, Daniel Moldoveanu, împreună cu alți denunțători profesioniști care erau protejați de Kovesi, să fie anchetați și să nu beneficieze de protecție.

Secția 1 Penală decide la fond în următorul fel: Horia Simu, Moldoveanu Daniel, Buliga-Neagu Alexandru Andrei, Surdu Georgian, Niculae Aurel, Thiess Adrian, Cocoș Dorin, Cocoș Alin, Birișiu Ionuț, „în temeiul disp.art.340 rap.la art.341 alin.6, lit.b Cod procedură penală, admite plângerea formulată de petentul Simu Horia, împotriva soluţiei de clasare a cauzei, dispusă prin Rechizitoriul nr.634/P/2015 din data de 20 iulie 2016 şi Ordonanţa nr.277/II-2/2016 din data de 5 septembrie 2016 emise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie din 20 iulie 2016 faţă de numiţii Moldoveanu Daniel Andrei, Buliga-Neagu Alecsandru-Andrei, Surdu Georgian Gabriel, Niculae Aurel, Birisiu Ionuţ, Adrian Thiess, Cocoş Dorin şi Cocoş Alin, privitor la infracţiunile de complicitate la săvârşirea infracţiunii de dare de mită prev. şi ped. de art.48 alin.1, rap. la art.290 alin.1 cu aplic. art.5 Cod penal, rap. la art.6 din Legea nr.78/2000. Trimite cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru începerea urmăririi penale cu privire la persoanele anterior menţionate şi în ceea ce priveşte infracţiunea mai sus menţionată. Definitivă. Pronunţată astăzi, 3 iulie 2017", se arată în decizia instanţei.

După ce a fost trimis în judecată, Horia Simu a declarat că Daniel Moldoveanu, fost consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi şef al Comunităţii Naţionale de Informaţii, a luat 25% din suma de 7 milioane de euro primită de la ANRP pentru terenul din Constanţa. Horia Simu a fost inculpat și trimis în judecată de către DNA în dosarul retrocedărilor ilegale.

Mihai Gâdea a prezentat în emisiunea Sinteza Zilei și cine sunt intangibilii României. Totodată avocatul lui Horia Simu, Bogdan Cimbru, a declarat că Daniel Moldoveanu l-a contactat pe clientul său prin Eugen Coldea, nimeni altul decât vărul lui Florian Coldea.

„Domnul Horia Simu are un mare handicap de imagine în România. Nimeni nu poate să invoce că ar fi fost favorizat de cineva. Amânările succesive în procesele de eliberare au reprezentat din punctul meu de vedere dovada faptului că s-au analizat cele 60 de volume ale dosarului de urmărire penală, s-au analizat argumentele prezentate de către noi, probele noi pe care le-am depus cu ocazia plângerii pe care am formulat-o în fața Curții de Apel București și pe bună dreptate instanța a constatat faptul că noi în mod constant, am invocat faptul că cei opt denunțători nu puteau să beneficieze de o cauză de impunitate. S-au trezit toți să facă denunțuri. Domnul Moldoveanu l-a contactat pe Simu prin Eugen Coldea, vărul lui Florian Coldea. Sunt multe aspecte care urmează să fie lămurite”, a declarat avocatul.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close