Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru Radu Mazăre. DNA cere o pedeapsă maximă de 12 ani de închisoare pentru fostul primar

Lovitură pentru Radu Mazăre. DNA cere o pedeapsă maximă de 12 ani de închisoare pentru fostul primar

Lovitură pentru Radu Mazăre. DNA cere o pedeapsă maximă de 12 ani de închisoare pentru fostul primar
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    25 Ian 2019   •   13:48

Un procuror de la DNA a cerut, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condamnarea fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre la o pedeapsă maximă de 12 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese în dosarul „Polaris”.

Instanţa supremă a finalizat judecarea acestui dosar iar la ultimul termen al procesului, desfăşurat vineri, procurorul de şedinţă a solicitat condamnarea inculpaţilor din acest dosar la pedepse spre maximul special prevăzut de textele de lege pentru infracţiunile comise.

În cazul lui Radu Mazăre, procurorul a explicat că acesta este acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, prin faptul că a solicitat şi a primit un milion de euro de la trei firme pentru a le facilita emiterea unor documente sau acordarea unor contracte din bani publici.

Reprezentantul DNA a mai declarat că Mazăre este acuzat de o infracţiune de conflict de interese în legătură cu încheierea, de către Primăria Constanţa, a 12 contracte cu Neptun TV, precum şi de o infracţiune de abuz în serviciu, prin facilitarea încheierii contractului de salubrizare cu firma Polaris la un preţ supraevaluat.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2015 pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese. Mazăre a părăsit teritoriul României în decembrie 2017 şi a anunţat că cere azil politic în Madagascar.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Radu Mazare inchisoare luare de mita
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close