Radu Mazăre, arestat în lipsă. Pot fi începute demersurile privind căutarea oficială şi extrădarea acestuia

de S.T.    |    10 Ian 2018   •   14:10
Radu Mazăre, arestat în lipsă. Pot fi începute demersurile privind căutarea oficială şi extrădarea acestuia Foto: Facebook

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis miercuri cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare în lipsă pe numele fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, după ce acesta a încălcat termenii controlului judiciar şi a plecat în Madagascar.

----------------------------

Știrea inițială:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decide miercuri dacă judecă mai repede cererea de arestare în lipsă a lui Radu Mazăre.

DNA a cerut emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Mazăre, în cadrul unui proces în care fostul edil este judecat pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese.

Pe 30 decembrie, IGPR a anunţat că Radu Mazăre, care se afla sub control judiciar, nu s-a prezentat la Poliţia din Constanţa pentru semnarea graficului de prezenţă, fostul edil informându-l pe ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată în mai multe procese. Într-unul dintre aceste dosare, care vizează retrocedări ilegale de terenuri, el a fost condamnat, în primă instanţă, la patru ani închisoare cu suspendare.

Parteneri
x close