Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru românii care au credite în euro. Moneda europeană a atins un nou maxim

Lovitură pentru românii care au credite în euro. Moneda europeană a atins un nou maxim

Lovitură pentru românii care au credite în euro. Moneda europeană a atins un nou maxim. Banca naţională a afişat un curs de 4 lei şi 84 de bani pentru euro.

Lovitură pentru românii care au credite în euro. Moneda europeană a atins un nou maxim
Sursa foto: Agerpres
de Mirabela Vasile    |    04 Sep 2020   •   17:30

Preşedintele Consiliului Fiscal, Daniel Dăianu, consideră că acest nou record în raportul leu/euro nu ar trebui să ne îngrijoreze peste măsură. 

Ce se întâmplă de fapt din cauza deprecierii leului

Există o depreciere, spune expertul financiar, cauzată de oscilaţiile în exporturi şi investiţii, dar România nu are deficite scăpate de sub control, cum se întâmplă în alte ţări în condiţiile pandemiei.

”BNR arată o diminuare a rezervelor, dar nu e de amploare, nu e situație care să atragă atenția peste măsura, trebuie să judecăm echilibrat, leul în raport cu alte monede nu a avut vlolatilitate stranie

Deprecierea poate să fie stimulată de balanța comercială, operațiuni investitori din țara sau de afară, dar să păstram lucuruile în matcă, BNR este gardian foarte atent al stabil leului, care nu înseamnă imobilism, tre să fie caract a unei economiii care nu are deficite scăpate de sub control.

Deficitul provocat de pandemii , nu ai cum să nu iu deficite mari, dar nu sunt deficite de două cifre , la noi a fost prudentă”, a spus Daniel Dăianu.
 

×
Subiecte în articol: euro
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close