Antena 3 CNN Actualitate Lovitură pentru şeful de la Crimă Organizată Alba. Berbeceanu, reţinut pentru 24 de ore

Lovitură pentru şeful de la Crimă Organizată Alba. Berbeceanu, reţinut pentru 24 de ore

Lovitură pentru şeful de la Crimă Organizată Alba. Berbeceanu, reţinut pentru 24 de ore
de O.P.    |    24 Oct 2013   •   05:59

Şeful de la Crimă Organizată Alba ar putea primi mandat de arestare preventivă. Traian Berbeceanu a fost deja reţinut pentru 24 de ore în dosarul în care este urmărit penal pentru favorizarea unei grupări de evazionişti.

Procurorii spun că au dovezi clare că aceştia ar fi prejudiciat statul român cu aproape un milion de euro în ultimii ani. Interesant este faptul că acelaşi om al legii a primit, în 2007, la Gala Premiilor Poliţiei Române, titlul de "poliţistul anului" la categoria „Combaterea Criminalităţii Organizate".

Acuzat că ar fi sprijinit 6 indivizi suspectaţi de evaziune cu produse petroliere, şeful Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba, Traian Berbeceanu, este convins că este victima unei răzbunări.

Prejudiciul creat de gruparea evazionistă pe care Berbeaceanu ar fi susţinut-o este de peste 3,5 milioane de lei. Potrivit procurorilor, comisarul şef le-ar fi dat evazioniştilor informaţii despre dosarele DIICOT şi i-ar fi învăţat ce să facă să scape de anchetă. I-ar fi atenţionat când şi cum să vorbească la telefon.

Traian Berbeceanu este şef al BCCO Alba Iulia din 2005. A avut o activitate impecabilă şi a destructurat numeroase grupări infracţionale. În 2007, comisarul şef a fost ales poliţistul anului la categoria „Combaterea Criminalităţii Organizate", pentru profesionalismul cu care a instrumentat un dosar la care a lucrat împreună cu procurorii DIICOT.

×
Subiecte în articol: Traian berbeceanu
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close