Antena 3 CNN Actualitate DECIZIE BOMBĂ a DNA. Ce se întâmplă cu legile Justiției

DECIZIE BOMBĂ a DNA. Ce se întâmplă cu legile Justiției

DECIZIE BOMBĂ a DNA. Ce se întâmplă cu legile Justiției
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Aug 2017   •   11:28

Procurorii DNA au respins majoritatea propunerilor de modificare a legilor Justiţiei, așa cum au fost ele prezentate de ministrul Justiției, Tudorel Toader. Potrivit unui comunicat oficial al Direcției Naționale Anticorupție, procurorii au luat această decizie la Adunarea generală a procurorilor din cadrul DNA, care a avut loc luni.

Adunarea generală a procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie fusese inițial programată pentru data de 31 august, însă a fost devansată după ce procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat convocarea adunărilor generale de la nivelul parchetelor pentru analizarea propunerilor de modificare a legilor justiţiei.

Printre propunerile respinse în unanimitate de DNA se numără și trecerea Inspecției Judiciare în subordinea Ministerului Justiției, sub pretextul că sunt „de natură să aducă atingere independenței magistraților”.

De asemenea, DNA se opune și înființării unei Direcții specializate, în cadrul Ministerului Public, pentru efectuarea urmăririi penale în cazul infracțiunilor săvârșite de către magistrați.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat, săptămâna trecută, proiectul de lege privind legile justiţiei, el anunţând modificări semnificative care vizează statutul procurorilor şi judecătorilor, organizarea judiciară şi cea privind Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Kovesi păstrează tăcerea în legătură cu ședința de urgență a procurorilor DNA 

 

 

×
Subiecte în articol: tudorel toader Laura Codruta Kovesi DNA
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close