Antena 3 Actualitate Ce pierde Familia Regală, odată cu dispariția Regelui Mihai

Ce pierde Familia Regală, odată cu dispariția Regelui Mihai

de S.T.    |    05 Dec 2017   •   22:44
Ce pierde Familia Regală, odată cu dispariția Regelui Mihai
Sursa foto: Foto: romaniaregala.ro

REGELE MIHAI A MURIT. Regele Mihai I a murit marţi 5 decembrie, la ora 13.00, la locuinţa sa din Aubonne (Elveţia), la vârsta de 96 de ani.

La căpătâiul său s-a aflat, până în ultima clipă, principesa Maria.

REGELE MIHAI A MURIT. Reședința oficială a Familiei Regale, și anume Palatul Elisabeta din București, nu este proprietatea Regelui. Aceasta i-a fost pusă la dispoziție Regelui Mihai pe perioada vieții. Potrivit Normelor fundamentale ale Familiei Regale a României, la articolul 3 se face referire la reședința Familiei regale:

Articolul 3

Cetatenia si resedinta

1) Toti membrii Casei Regale a Romaniei sunt sau trebuie sa ia masurile pentru a deveni cetateni romani.

2) O Regina vaduva sau consortul / consoarta vaduvi vor avea dreptul de a locui, pentru restul vietii, intr-una dintre resedintele regale, stabilita de Seful Casei Regale, dar acest drept nu se va extinde pentru fostii sau viitorii soti sau copii lor dintr-o fosta sau viitoare casatorie, dupa decesul acestora.

3) In acest moment, Palatul Elisabeta este resedinta oficiala a Regelui si Familiei, pe durata vietii sale. Deciziile legate de resedintele regale pot fi revocate sau schimbate de Seful Familiei in orice moment. Cu toate acestea, Castelul Savarsin este proprietatea privata a Sefului Familiei, iar Castelul Pelisor va fi pentru totdeauna Scaunul Dinastiei Regale

Sursa: familiaregala.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close