Antena 3 Actualitate Fotbaliştii din Liga 1, vizaţi de o decizie istorică a Ligii Profesioniste de Fotbal

Fotbaliştii din Liga 1, vizaţi de o decizie istorică a Ligii Profesioniste de Fotbal

28 Noi 2015   •   21:25
Fotbaliştii din Liga 1, vizaţi de o decizie istorică a Ligii Profesioniste de Fotbal
Sursa foto: sursa: digisport.ro

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) intenționează să introducă asigurări medicale obligatorii pentru cei 350 de jucători care alcătuiesc loturile echipelor din Liga 1, potrivit profit.ro.

Costurile acestor asigurări ar urma să fie suportate jumătate de către LPF și jumătate de către sindicatul fotbaliștilor, Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (AFAN), afiliată pe plan internațional la FIFPro (sindicatul internațional al fotbaliștilor) și pe plan național la Blocul Național Sindical (BNS).

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, susține că Liga negociază deja cu o companie din străinătate în acest sens, însă că negocierile cu AFAN se desfășoară cu o oarecare greutate, sindicatul nedispunând de fondurile necesare.

Ar urma să fie asigurați numai 350 de jucători profesioniști ca urmare a faptului că LPF a limitat numărul de jucători din lotul fiecăreia dintre cele 14 echipe din Liga 1 Orange la 25.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
LPF
Parteneri
x close