Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bode, înainte de votul din Consiliul JAI pentru aderarea României la Schengen: "Sunt încrezător într-un rezultat pozitiv pentru România"

Lucian Bode, înainte de votul din Consiliul JAI pentru aderarea României la Schengen: "Sunt încrezător într-un rezultat pozitiv pentru România"

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, înaintea participării la Consiliului JAI, că este un eveniment important pentru România, moment pe care îl aşteptăm de 15 ani, iar de 11 ani, îndeplinim condiţiile impuse de Schengen.

de Ştefan Petrică    |    08 Dec 2022   •   10:13

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode: "Astăzi România va solicita un singur lucru, respect."

"Este un moment de cotitură în istoria României, aderarea la spaţiul Schengen este o aspiraţie firească, legitimă a cetăţenilor români", a declarat Lucian Bode.

Ministrul a dat de înțeles că România ar accepta inclusiv decuplarea de Bulgaria.

"România şi Bulgaria rămân împreună la acest vot, însă primează interesul României, daca negocierile vor merge in direcția favorabilă pentru România, nu neapărat împreună cu Bulgaria", a mai precizat Lucian Bode.

"Aici toate lucrurile se negociază, toate pot avea un compromis. Orice compromis in interesul României îl vom accepta", a mai declarat ministrul.

Lucian Bode a spus că are un mandat foarte clar, să ceară dezbatere şi vot pentru aderarea României la spațiul Schengen.

E încrezător că România va primi un vot pozitiv şi că de la 1 ianuarie vor fi ridicate controalele terestre, iar din 26 martie cele aeriene.

×
Subiecte în articol: spatiul Schengen Lucian Bode
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close