Antena 3 CNN Actualitate Lucian Bolcaş: Băsescu s-a răzgândit în privinţa legii energiei ca să nu mai ia încă o palmă de la CCR

Lucian Bolcaş: Băsescu s-a răzgândit în privinţa legii energiei ca să nu mai ia încă o palmă de la CCR

Lucian Bolcaş: Băsescu s-a răzgândit în privinţa legii energiei ca să nu mai ia încă o palmă de la CCR
13 Mar 2014   •   19:37
Avocatul Lucian Bolcaş, invitat în emisiunea La Ordinea Zilei de la Antena 3, a explicat de ce a decis Traian Băsescu să promulge legea energiei. Lucian Bolcaş susţine că Traian Băsescu nu a vrut să „mai ia încă o palmă de la CCR”.

Problema a devenit de interes public şi lucrurile sunt absolut simple. Domnul prim-ministru Ponta a explicat bine, dar poate nu suficient de larg. (...) Orice OUG este aprobată sau invalidată de către o lege. Această lege poate să îi aducă modificări. Ori modificările aduse acestei OUG, care este în vigoare fără niciun fel de discuţie, au o anume substanţă economică care este necesară în acest moment. Parlamentul a făcut un lucru bun. Fără promulgarea legii, aceste modificări nu intră în vigoare”, a declarat Lucian Bolcaş.

Şi mai departe, ca să vă explic de ce s-a răzgândit domnul Băsescu. Este foarte simplu: ca să nu mai ia încă o palmă de la CCR. Ce a urmărit a fost, de fapt, blocarea OUG, pentru că invalidarea legii de către CCR însemna respingerea OUG”, a adăugat avocatul.

Domnul Băsescu a atacat la Curtea Constituţională pentru un motiv care nu există, şi anume că nu s-a făcut notificarea necesară Comisiei Europene în legătură cu aceasta. Numai că notificarea s-a făcut, după intrarea în vigoarea a OUG. Şi, fiind făcută, sesizarea sa nu mai are niciun obiect”, a explicat Lucian Bolcaş.

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close