Antena 3 CNN Actualitate Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, despre cum s-a acţionat în cazul "bombardierului cu Mercedes": "Ce caută Jandarmeria acolo?"

Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, despre cum s-a acţionat în cazul "bombardierului cu Mercedes": "Ce caută Jandarmeria acolo?"

Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre cum au acţionat poliţiştii şi jandarmii, în cazul "bombardierului" cu Mercedes", şoferul care a şocat o ţară întreagă. Tânărul i-a sfidat pe oamenii legii şi a fugit cu maşina, în timp ce aceştia încercau să îl oprească.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2022   •   23:58

Tânărul care a fugit miercuri seară de Poliţie a fost reţinut după şase ore de audieri. Însă, nu pentru cursa nebună prin oraş sau pentru că nu a respectat ordinele poliţiştilor, ci pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere. Faptă care conform legislaţiei, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni până la 2 ani sau o simplă amendă.

Însă, conform surselor, tânărul a scăpat doar cu permisul luat pe un an şi o amendă de 6.000 de lei.

Mai mult, tânărul era să spulbere mai mulţi oameni pe trecerea de pietoni.

Acesta a fost oprit de poliţişti, în zona Tineretului din Bucureşti, după o cursă nebună prin oraş însă, tânărul nu s-a supus indicaţiilor autorităţilor, aşa că a fost nevoie de intervenţia jandarmilor, care erau întâmplător în apropiere.

Nici intervenţia jandarmilor nu l-a convins să iasă din maşină. Individul a plecat în trombă cu autoturismul. A lovit două maşini şi a fost la un pas să spulbere pietonii care se aflau pe trecere.

La scurt timp după scandalul din intersecţie, poliţiştii au găsit maşina abandonată pe o stradă, tot din Sectorul 4, dar nici urmă de şofer.

În vreme ce oamenii legii încercau să-l găsească, individul posta filmări pe reţelele de socializare, inclusiv cu ameninţări la adresa forţelor de ordine.

Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre cum au acţionat poliţiştii şi jandarmii în acest caz.

"Sunt câteva aspecte pe care eu cel puţin, nu pot să mi le explic. Eu, ca un fost jucător în acest domeniu. În primul rând, a spus cineva de ce s-a ajuns la această situaţie? A încălcat vreo regulă până la momentul respectiv? Nu a spus nimeni nimic despre acest subiect. Ne gândim la intervenţia Jandarmeriei. Ce caută Jandarmeria în această discuţie? Nu am înţeles ce căutau ei acolo. Gândiţi-vă că dacă se întâmpla un accident rutier, se punea problema că acel jandarm era un pieton în carosabil. Nimeni nu a luat în considerare chestiunea aceasta. Să zicem că dădea peste un jandarm. Ce căuta în carosabil? Au atribuţii în acest domeniu? Nu!", a spus Lucian Diniţă, fost şef al Poliţiei Rutiere, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close