Antena 3 CNN Actualitate Prinderea lui Cosmin Mladin, posibilă printr-o capcană pusă la cale chiar de un apropiat de-al lui

Prinderea lui Cosmin Mladin, posibilă printr-o capcană pusă la cale chiar de un apropiat de-al lui

Cosmin Mladin, liderul celei mai puternice grupări de contrabandă cu țigări din vestul României a fost capturat de polițiști după ce i-a fost întinsă o capcană chiar de către un apropiat.

Prinderea lui Cosmin Mladin, posibilă printr-o capcană pusă la cale chiar de un apropiat de-al lui
de Georgiana Adam    |    17 Noi 2021   •   09:37

Totul s-a descoperit în momentul în care structura centrală a DIICOT a trimis un răspuns Curții de Apel Timișoara la o solicitare a Instanței. 

Cine este Lucian Mihălțan

Lucian Mihălțat este numele celui care, conform DIICOT, a ajutat la prinderea lui Cosmin Mladin. Acesta este unul dintre liderii grupării de hoți de lux trimisă în judecată de DIICOT Timișoara, dar și un apropiat al liderului interlop timișorean Lucian Boncu și al arădeanului Alin Iovănuț.

Lucian Mihălțan este, în acest moment, condamnat la 13 ani și 11 luni de închisoare. 

Din răspunsul trimis de procurorii DIICOT reiese că, în momentul în care a fugit, în data de 26 iulie, cu câteva ore înainte ca instanța să dea mandatul de arestare, Mladin a reușit să scape de filaj.

Abia seara, la ora 23,47, anchetatorii au descoperit în apropierea unui club sportiv de pe strada Arinului din Dumbrăvița Volkswagen-ul Touareg cu care Mladin a reușit să fugă. În zonă a apărut un BMW condus de Lucian Mihălțan care a stat trei minute în zonă apoi a plecat spre Giarmata, scrie Pressalert

Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere dintr-o benzinărie, Cosmin Mladin s-a întâlnit cu Lucian Mihălțan lângă Timișoara, dar și cu alți interlopi, au stat la discuții mai bine de două ore, după care Lucian Mihălțan, în jurul orei 03:30, a plecat. 

Și-a dorit reducerea pedepsei

După descoperirea acestor informații, anchetatorii l-au ridicat pe Lucian Mihălțan și l-au dus la audieri. Inițial, acesta a refuzat să dea declarații. În schimb, a formulat un denunț în care a povestit ce s-a întâmplat în noaptea în care Mladin a scăpat de filaj și s-au întâlnit în Dumbrăvița. A confirmat, practic, informațiile adunate de anchetatorii de la DIICOT și a povestit că după întâlnirea din benzinărie l-au dus pe Mladin pe o stradă din apropiere, unde acesta s-a urcat într-un BMW înmatriculat în Timiș, având cheia de la mașină.

”A susținut că nu cunoaște adresa la care se ascunde inc. Mladin, însă a furnizat numărul de telefon de Ucraina de pe care a fost contactat de Mladin prin aplicația Whatsapp pentru a se întâlni. La finalul denunțului, a arătat că dorește să colaboreze cu organele de urmărire penală pentru identificarea și prinderea lui Mladin, arătând că, deși nu știe unde se află, îl poate contacta telefonic și îi poate solicita o întâlnire în Arad, iar ora și locul de întâlnire îl va comunica organelor de poliție. În consecință, ofițerii de poliție judiciară, în data de 27.07.2021, ulterior audierii susp. Mihălțan Ion Lucian, s-au deplasat împreună cu acesta la Timișoara, iar în noaptea de 28/29.07.2021, urmare întâlnirii stabilite de Mihălțan Ioan Lucian, inc. Mladin Cosmin Ionuț a fost identificat și prins”, se arată în documentul DIICOT trimis Curții de Apel Timișoara.

La document a fost atașat și denunțul scris de mâna lui Mihălțan care, la sfârșit, a precizat că-l face ”pentru a-mi profita la reducerea pedepsei în dosarul în care am fost trimis în judecată de DIICOT Timișoara pentru mai multe infracțiuni de furt calificat și grup organizat”.

Procurorii au considerat însă că nu poate beneficia de reducerea pedepsei deoarece în denunț erau elemente cunoscute deja de anchetatori, pentru a scăpa de acuzația de favorizarea făptuitorului, fiind făcut pro causa.


 

×
Subiecte în articol: Cosmin Mladin Lucian Mihălțan
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
„Pierderile sunt de 100%”: Grindina a distrus mii de hectare de culturi agricole
x close