Antena 3 CNN Actualitate Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, după moartea academicianului Răzvan Theodorescu: "Va rămâne un exemplu de urmat pentru noi toți"

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, după moartea academicianului Răzvan Theodorescu: "Va rămâne un exemplu de urmat pentru noi toți"

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, a transmis un mesaj de condoleanţe după moartea academicianului Răzvan Theodorescu, printr-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Culturii.

Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, după moartea academicianului Răzvan Theodorescu: "Va rămâne un exemplu de urmat pentru noi toți"
Sursa foto: Facebook | Ministerul Culturii
de Georgiana Adam    |    06 Feb 2023   •   14:51

"Cu adâncă tristețe am aflat despre moartea academicianului Răzvan Theodorescu, unul dintre oamenii aleși care și-au lăsat în mod profund amprenta în spațiul cultural și social românesc. Istoric de artă și doctor în ştiinţe istorice, va rămâne un exemplu de urmat pentru noi toți.

Am avut onoarea să ne auzim și să ne vedem cu diverse ocazii în ultima perioadă și m-am bucurat de sprijinul Domniei sale în colaborarea ministerului cu Academia, am primit cu recunoștință sfaturile prețioase oferite.

Director general al Televiziunii Romane imediat după Revoluție, ministru al Culturii între 2000 și 2004, Răzvan Theodorescu a fost și preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române, secretar general al Asociaţiei Internaţionale de Studii Sud-Est Europene, membru titular al Academiei Române din 2000, al cărei corespondent era din 1993.

Profesor al mai multor universități din țară, și-a închinat întreaga viață culturii noastre, îmbogățind patrimoniul românesc. A fost și va rămâne unul dintre marii oameni ai acestei țări.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!” a transmis Ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu", se arată în postarea de pe pagina de Facebook - Ministerul Culturii.

Citeşte şi: A murit academicianul Răzvan Theodorescu: ”A mai pierdut cultura românească încă o valoare!”

×
Subiecte în articol: Lucian Romașcanu Răzvan Theodorescu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close