Antena 3 CNN Actualitate Zeci de lucrări la Bacalaureat 2023, anulate din cauza unui cuvânt la Colegiul "Gheorghe Şincai" din București

Zeci de lucrări la Bacalaureat 2023, anulate din cauza unui cuvânt la Colegiul "Gheorghe Şincai" din București

Este scandal la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" după prima probă a examenului de bacalaureat. Două profesoare au reclamat că zeci de lucrări au fost anulate dintr-un motiv absurd.

Zeci de lucrări la Bacalaureat 2023, anulate din cauza unui cuvânt la Colegiul "Gheorghe Şincai" din București
Sursa foto: pexels.com
de Alexandra Axinia    |    27 Iun 2023   •   13:54

Elevii susțin cu înverșunare că mulți dintre ei s-au trezit cu lucrările anulate după o oră și jumătate, timp în care aceștia au rezolvat deja o parte dintre cerințe.

"Pe la o oră și jumătate, directorul comisiei a intrat în sălile de evaluare, și la mine în sală, au fost mai multe colege de-ale mele. Când a trecut printre bănci – anulat, anulat, anulat fără nicio explicație.

În urma insistențelor li s-a spus că acestea au început rezolvarea de pe prima pagină a foii de rezolvare și asta nu era conform instructajului. Chestia asta nu ni s-a spus la începutul Bac-ului, că cică așa ar fi fost pe modelul de examen", a spus un elev.

Citește și:  Ligia Deca: "Examenul de Bacalaureat nu a fost afectat de greva profesorilor" 

Cauza ar fi fost banală, susțin două profesoare: un cuvânt scris puțin mai jos decât ar fi trebuit. Elevii ale căror lucrări au fost anulate nu au primit timp suplimentar ca să le refacă. Ministerul Educației a confirmat incidentul și a transmis că va investiga cazul. 
 

×
Subiecte în articol: lucrari anulate Bacalaureat
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close