Antena 3 CNN Actualitate Lucrări intense la Pasajul "Europa Unită" din Sectorul 4 | Primele grinzi uriaşe au fost montate

Lucrări intense la Pasajul "Europa Unită" din Sectorul 4 | Primele grinzi uriaşe au fost montate

Primele grinzi de 30 de metri lungime fiecare ale tablierului metalic, greu de aproximativ 500 de tone au ajuns, noaptea trecută, în București. Construcția pasajului "Europa Unită" a intrat, astfel, într-o nouă etapă.

Lucrări intense la Pasajul "Europa Unită" din Sectorul 4 | Primele grinzi uriaşe au fost montate
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Iul 2022   •   12:51

Lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură ale Bucureștiului au intrat în linie dreaptă. Cel mai nou și avangardist pasaj rutier suprateran „Europa Unită”, pe care Primăria Sectorului 4 îl construiește de la zero, a ajuns într-una dintre cele mai importante faze, mai exact la montarea tablierului metalic, cu o greutate de aproximativ 500 de tone.

După ce timp de trei luni de zile, constructorii au lucrat la structura de rezistență, compusă din patru piloni armați, care să confere pasajului stabilitate maximă, vineri seara, pe șantierul de pe Bulevardul Metalurgiei, au ajuns primele componente ale tablierului, transportate cu două autotrenuri de mare capacitate.

Pasajul „Europa Unită” este proiectat cu trei deschideri, iar noaptea trecută s-a montat prima porțiune, pentru aceasta folosindu-se o structură intermediară și provizorie de susținere pe care au fost sprijinite grinzile tablierului, cu o lungime de 30 de metri fiecare.

La fel se va proceda și în cazul montării celorlalte două deschideri, pentru ca, ulterior, pe structura obținută să se amenajeze căile de rulare pentru circulația rutieră.

Pasajul „Europa Unită” pe care Primăria Sectorului 4 îl construiește la intersecția dintre Bd. Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele va avea o lungime de peste 650 de metri, două benzi de circulație pe fiecare sens și va fluidiza traficul într-una dintre cele mai tranzitate zone din sudul Bucureștiului.

Lucrările la acest obiectiv extrem de important pentru toți locuitorii Capitalei au început în luna februarie a acestui an și vor fi finalizate în aproximativ 18 luni.

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close