Antena 3 CNN Actualitate Lucrările la Pasajul Unirii au fost finalizate. Cum arată şi ce modificari majore s-au făcut | Anunţul primarului Sectorului 4

Lucrările la Pasajul Unirii au fost finalizate. Cum arată şi ce modificari majore s-au făcut | Anunţul primarului Sectorului 4

Lucrările la Pasajul Unirii au fost finalizate la termen. Primarul Sectorului 4, Daniel Baluță, a anunțat ce modificări s-au realizat şi când va fi marea deschidere.

Lucrările la Pasajul Unirii au fost finalizate. Cum arată şi ce modificari majore s-au făcut | Anunţul primarului Sectorului 4
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
de Claudia Popovici    |    03 Sep 2022   •   17:07

Reamintim că Pasajul Unirii a fost închis pe data de 19 iunie pentru lucrări de consolidare.

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluță, a explicat ce modificări s-au realizat pentru a creşte siguranţa în exploatare a pasajului, dar şi pentru a proteja viaţa participanților la trafic. 

"Sunt extrem de bucuros că în materia siguranței rutiere sunt nişte schimbări majore.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Elementul de noutate este reprezentat de sistemul de ventilație şi de automatizările menite să genereze funcționarea ventilatoarelor când concentrația de monoxid de carbon, respectiv de dioxid de carbon în incintă creşte.

Pe de altă parte, în situaţia nefericită când avem un incendiu aceste sisteme nu fac altceva decât să protejeze viețile participanților la trafic şi să permită evacuarea tunelului în condiții de siguranță.

Valoarea lucrărilor: 12 milioane de euro

De asemenea, avem amplificatoare de semnal GSM, pentru că până astăzi în acest pasaj nu puteau fi folosite telefoanele mobile.

Sistemele de iluminat pe care le avem sunt foarte performante, astfel încât şoferii să vadă cu foarte multă ușurință care este conturul drumului şi să nu fie orbiți de diferența de luminozitate dintre exterior.

Sistemele cu care am prevăzut pereții acestui pasaj sunt menite să absoarbă șocurile în cazul unui accident, dar în același timp funcționează şi ca indicatoare rutiere.

De asemenea, pasajul este prevăzut cu un generator de curent electric, astfel încât în momentul în care există un accident sau curentul electric este oprit tot acest sistem să fie susținut de generator", a spus primarul Sectorului 4, Daniel Baluță pentru Antena 3.

Pasajul Unirii va fi deschis mâine seară începând cu ora 20:00

×
Subiecte în articol: pasajul Unirii
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close