Antena 3 CNN Actualitate Lucrările de renovare mută peste 3.000 de elevi din clase

Lucrările de renovare mută peste 3.000 de elevi din clase

Lucrările de renovare mută peste 3.000 de elevi din clase
10 Sep 2009   •   21:00


Peste trei mii de elevi vor trebui să fie mutaţi din clase la începerea anului şcolar din cauza lucrărilor de construcţii la clădiri. Afectaţi sunt doar copiii care studiază în unităţi de învăţământ incluse în programul de reparaţii cu finanţare de la Banca Europeană de Investiţii. În aceeaşi situaţie se află şi 350 de copii de grădiniţă.

Elevii care urmează să fie mutaţi în alte clase învaţă în 111 şcoli din Capitală. Potrivit şefilor inspectoratului şcolar, din cauza şantierelor este imposibil să se ţină ore în sălile de clasă.

Deşi în ultimul an lucrările de reabilitare s-au desfăşurat într-un ritm mai bun, 93 de şcoli nu vor obţine nici în acest an autorizaţia sanitară de funcţionare din partea Direcţiei de Sănătate Publică. Potrivit şefilor Primăriei Capitalei, până la sfârşitul anului vor fi terminate 14 şcoli din programul BEI.

Cele mai multe unităţi de învăţământ neautorizate sunt în Sectorul 1 - 27, urmat de sectorul 2 cu 24. Din totalul unităţilor neautorizate, 44 sunt incluse în programul BEI.


Antena 3




×
Subiecte în articol: elevi şcoli BEI
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close